İzmir'deki kadın cinayetinde 2 sanığa müebbet hapis

- Esen Yaman'ı tabancayla öldürdüğü öne sürülen sanık ile olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen maktulün eski eşine müebbet hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki kadın cinayetinde 2 sanığa müebbet hapis

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ı tabancayla öldürdüğü öne sürülen sanık ile olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen maktulün eski eşi, yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Serkan Güzelkabaağaç ve maktulün boşandığı eşi Şevket Bayrak, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı.

İddia makamı, Esen Yaman'ı öldüren Güzelkabaağaç'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddesi gereğince "tasarlayarak insan öldürme" suçundan, Bayrak'ın ise "tasarlayarak insan öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması ve sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Sanık Güzelkabaağaç, pişman olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Güzelkabaağaç'ın avukatı Tolga Turgut, iddia makamının mütalaasına katılmadıklarını, olayın tasarlayarak gerçekleşmediğini savunarak, müvekkilinin konuşmaya gittiği Yaman'ın tahrik edici sözlerinin ardından kadını vurduğunu öne sürdü.

Suçsuz olduğunu ileri süren sanık Bayrak ise kimseyi azmettirmediğini iddia ederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Güzelkabaağaç'ı "tasarlayarak insan öldürme", Bayrak'ı ise "tasarlayarak insan öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, iki sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezalarını müebbet hapse çevirdi.

Güzelkabaağaç'a "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası veren heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.

- Olay

Gaziemir ilçesinde 9 Eylül 2016'da Esen Yaman, apartman girişinde tartıştığı Serkan Güzelkabaağaç tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Güzelkabaağaç'ın yaralama suçundan girdiği Foça Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli çıktıktan sonra firar ettiği ve maktulün boşandığı eşi Şevket Bayrak ile cezaevinden arkadaş olduğu belirlenmişti.

Yorumlar