İzmir'deki kadın cinayeti davası

- Karşıyaka'da mart ayında eşi Müzeyyen N'yi tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan emekli polis memuru E.N, yargılanmaya başlandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki kadın cinayeti davası

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, mart ayında eşi Müzeyyen N'yi (55) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan emekli polis memuru E.N'nin (58) yargılanmasına başlandı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık E.N, öldürülen kadının annesi Cemile Duran, kızı Rabia N. ve kardeşleri ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun davaya müdahil olma talebi, suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle reddedilirken, Müzeyyen N'nin annesi Duran, kardeşleri ve kızı Rabia N'nin davaya katılan olarak kabul edilmesine oy birliğiyle kabul edildi.

Sanık E.N, yaptığı savunmada, olayla ilgili olarak daha önce verdiği ifadesini tekrarlarken, pişman olduğunu, kayınvalidesi ve kızından özür dilediğini ifade etti.

Öldürülen Müzeyyen N'nin kızı Rabia N, babasının annesine sürekli şiddet uyguladığını iddia ederek, daha önce verdiği beyanı tekrar ettiğini söyledi.

Rabia N, annesinin, babası E.N'ye, "Sen bana karışamazsın, istediğimle düşüp kalkarım, sen erkek misin?" şeklinde sözler söylemediğini ve annesiyle bir başka erkeğin ilişkisinin olmadığını dile getirerek, sanık durumundaki babasından şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Tanık olarak dinlenen Ramazan Sütçü, olayın gerçekleştiği gün kahvehanede oturduğunu, öldürülen kadının kızının çığlıklar atarak yardım istemesi üzerine olay yerine gittiğini, sanığın lokantadan hızlıca kaçtığını ve elindeki bir cismi belinin arkasına soktuğunu gördüğünü belirtti.

Sütçü, "Sanığın kaçması üzerine olay yerinde bulunanlarla birlikte içeriye girdik, baktığımızda lokantanın paravan ile ayrılmış, mutfak da olan arka bölümünde Müzeyyen N'nin yerde yattığını gördüm, panik içinde 112 Acil Servis ile 155 Polis İmdat hattını cep telefonumdan aradım. Arkadaşlardan bir tanesi de ölüp ölmediğine baktı, 'Ölmüş, zaten ambulans da gelse yapacak bir şey yok' diye söyledi." dedi.

Mahkeme Başkanı Mümtaz Erdoğan, sanık E.N'nin tutukluluğunun devamına ve dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Basın açıklaması

Duruşma öncesi adliye önünde toplan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına açıklama yapan Hilal Adaşlık ise0 platform olarak Müzeyyen N. için adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Adaşlık, kadın ve çocuklara yönelik suçlarda ceza indirimlerinin uygulanmasına, yaşanan olayların üstünün kapatılmasına izin vermeyeceklerini de söyledi.

Karşıyaka ilçesinde, 6 Mart 2016 tarihinde, Müzeyyen N, boşanmak istediği emekli polis memuru eşi E.N. tarafından silahla öldürülmüştü. E.N. ise olaydan bir süre sonra polis merkezine olayda kullandığı silahla teslim olmuştu.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, E.N. hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yorumlar