İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması

- Soruşturma kapsamında Binbaşı Zafer gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması

İZMİR (AA) - İzmir'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Binbaşı Recep Zafer gözaltına alındı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında "çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Zafer, memleketi Rize'de emniyet mensuplarına teslim oldu.

Marmaris'te görevli olan Zafer, Rize Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir'e getirildi.

Binbaşı Zafer'in Başsavcıvekili Bato'ya ifade verme işlemi sürüyor.

- Operasyon

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de yürütülen operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığına gönderilen yazı doğrultusunda muvazzaf askerlerden Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş, Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'nin ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye götürülemedikleri öğrenilmişti.

Savcılık, gözaltındaki 8 kişi ile Binbaşı H.Ö'yü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkartılmasını talep etmişti. İfadelerinin tamamlanmasının ardından Binbaşı H.Ö. ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y. ve F.D'nin tutuklanmasına karar verirken R.A. ve Z.D'yi yurt dışı çıkış yasağı getirerek serbest bırakmıştı.

Hakim, 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında da "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" vermişti. Hakkında yakalama kararı bulunan Binbaşı Ö.G, Eskişehir'de yakalanarak getirildiği İzmir'de tutuklanırken, teslim olan Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Binbaşı K.M ise mahkemece serbest bırakılmıştı.

Yorumlar