İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

- FETÖ'ye "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya'ya gönderdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 26 şüpheli adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye finansal kaynak aktardıkları iddiasıyla İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'da gözaltına aldığı 26 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler, daha sonra "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne finansal destek sağlamak" ve "örgüte eleman kazandırmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY'nin finans yapısına yönelik 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, Erzurum ile Manisa'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, hakkında yakalama kararı bulunan 33 şüpheliden 26'sı gözaltına alınmıştı.

Zanlıların, örgüte "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya'ya gönderdikleri, bu paralarla gruplar halinde yurt dışı seyahatlerine çıktıkları iddia edilmişti.

Yorumlar