İzmir'deki DAEŞ operasyonu

- Kemalpaşa ilçesindeki operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki DAEŞ operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerinin, Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, DAEŞ üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 9 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri, evraklarındaki eksikliklerin tamamlanmasının beklenmesi için geri gönderildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan Kemal Tunç, İsmail Yanar, Ercan Bayır, Mehmet Sadık Kölemenoğlu, Tayfun Laçinkaya, Taner Takmaz ve Müjde Bayır, tutuklandı, A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kemalpaşa ilçesinde 26 Ağustos'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştirdikleri belirlenen Dağıstan asıllı Rus vatandaşı, Kırgız ve Özbek vatandaşı canlı bombalarla toplantılara katıldığı, telefon irtibatıyla zanlıları yönlendirdiği iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan Rıza C'nin liderliğinde, örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda Kemalpaşa ilçesinde eylem ve faaliyette bulundukları, terör örgütüne eleman ve lojistik destek sağladıkları ileri sürülüyor.

Yorumlar