İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

- AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı eylem düzenlediği ileri sürülen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan terör örgütü MLKP üyesi sanık hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki bombalı eylemlerin davası

İZMİR (AA) - AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı eylem düzenlediği iddia edilen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan terör örgütü MLKP üyesi Deniz A'nın yargılanmasına başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında müebbet ve 30 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Deniz A. (23), AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı adına avukatlar Tuncay Bozkurt, Gülşen Gezici, Nurullah Karadaş ve Sema Cansu Bozkurt ile sanık avukatları katıldı.

Sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) kayıt altına alınan duruşmada 10 sayfalık yazılı savunmasını okudu, yaklaşık bir saatlik siyasi bir savunma yaptı.

Bombalama olaylarına katıldığı yönündeki iddiaları kabul etmeyen sanık, eylemleri partisinin yaptığını ifade etti.

Avukat Gezici ise sanığın örgüt propagandası yaptığını, mahkeme huzurunda AK Parti ve Cumhurbaşkanı ile ilgili savunma sınırlarını aşan ifadeler kullandığını, bundan dolayı suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, Deniz A'nın eylemlerin içerisinde olduğuna dair kamera kayıtlarının olduğunu kaydetti.

İddia makamı ise verdiği mütalaasında, sanığın savunma sınırlarını aşarak, silahlı terör örgütü MLKP'nin propagandasını yapan beyanlar verdiğini, hükümet, Cumhurbaşkanı, güvenlik güçleri ve iktidar partisine yönelik tehdit ve hakaret içeren sözler sarf ettiğinden suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın yaptığı savunmada, Cumhurbaşkanı, hükümet, güvenlik güçleri ve iktidar partisine yönelik hakaret ve tehdit içerip içermediği, terör örgütü propagandası mahiyetinde olup olmadığı yönünde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl, önce Karşıyaka AK Parti İlçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bomba konulmuş, her üç yerde de hasar oluşmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, saldırganlardan Deniz A, elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, diğer şüpheli ise kaçmıştı.

Deniz A'nın Karşıyaka AK Parti İlçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren yasa dışı MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.

Yorumlar