İzmir'deki 1 Mayıs davası

- Kentte iki yıl önce izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları, görevli polise direndikleri iddiasıyla haklarında bir yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 114 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki 1 Mayıs davası

İZMİR (AA) - İzmir'de 2014 yılındaki 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları, görevli polise direndikleri ileri sürülen 114 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 19 sanık ile taraf avukatları katıldı.

Haklarındaki suçlamaları reddeden sanıklar, Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlama alanına girişlerine izin verilmediğini, polis tarafından darbedildiklerini öne sürerek, İstanbul'daki etkinlikte polis müdahalesini protesto için Basmane Meydanı'na yürüdükleri sırada da emniyet ekiplerinin kendilerine müdahale ettiğini savundu.

Sanıklardan Hakan Yılmaz, sendikaların yapacağı basın açıklamasına destek için alana girmek istediklerini belirterek, polise mukavemette bulunmadıklarını öne sürdü.

Kutlamalara katılmak isterken polis şiddetine maruz kaldıklarını iddia eden Eğitim-Sen İzmir Şubesi üyesi Canan Kebenç de "Sendikaların aldığı karar doğrultusunda hareket ettik. Eğitim-Sen 6 No'lu Şube Başkanımız müdahale sonucu yere düştü. Ona yardım ederken darbedilerek gözaltına alındık. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi Arman Hekimoğlu da İstanbul'daki polis müdahalesini protesto için Basmane Meydanı'na yürüyerek, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı önünde basın açıklaması yapmak istediklerini kaydederek, yürüyüşe izin vermeyen polisin müdahalede bulunduğunu iddia etti.

Sanıkların avukatı Hasan Hüseyin Erin de müvekkillerinin yasal ve demokratik haklarını kullanmak için alanda olduğunu savunarak, "İfadesi alınmamış sanıkların ifadeleri tamamlanmadan tüm sanıkların beraatine karar verilsin. Sanıklar hakkında delilleri toplamayan cumhuriyet başsavcısı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması ve ifadesi alınmayan sanıkların çağrılması için 15 Kasım'a ertelendi.

- Olay

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs etkinliğine gelen grup ile üst araması yapan polisler arasında arbede çıkmış, 35 kişi gözaltına alınmıştı.

Meydandaki başka bir grup ise İstanbul'daki etkinliğe polis müdahalesi bahanesiyle Basmane Meydanı'ndaki AK Parti Konak İlçe Başkanlığına yürümek istemiş, uyarılara rağmen dağılmamaları nedeniyle 79 kişi daha gözaltına alınmıştı.

İki olayla ilgili dosyalar birleştirilmiş ve 114 şüpheli hakkında dava açılmıştı.

Yorumlar