İzmir'de zabıta memurlarına darp iddiası

- Bir işletmenin yolu kapatan masa ve sandalyelerini toplamaya çalıştıkları sırada iş yeri çalışanları tarafından taş, pala ve sopalarla darbedildikleri öne sürülen 5 zabıta memuru yaralandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de zabıta memurlarına darp iddiası

İZMİR (AA) - İzmir'de iş yeri çalışanları tarafından darbedilerek yaralandıkları iddia edilen 5 zabıta memuru, hastaneye kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, Çarşamba günü akşam saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki denetimlerinde 5 işletmeye "işgal cezası" uyguladı.

Ertesi günkü denetimlerde ekipler aynı manzarayla karşılaşınca bu kez yasa gereği, yeşil alan ve bisiklet yolunu işgal eden işletmelere ait masa ve sandalyeleri toplamaya başladı.Bu sırada, işletme sahiplerinden biri, görevli memurlara sözlü saldırıda bulundu.

Olay anında zabıta kamerasına yansıyan görüntülere göre, küfür ve hakaretlerini kısa sürede fiili saldırıya dönüştüren işletmeci, yanındaki 10 kişilik gruba saldırı talimatı verdi. Atılan taş, savrulan pala ve sopaların hedefi haline gelen zabıta memurlarından 5'i, yaralı halde Alsancak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırganlar hakkında görevli memurun görevini engelleme, hakaret, tehdit ve görevli memuru darp suçlarından şikayetçi olundu.

Kentlilerden gelen yazılı ve sözlü şikayetlere istinaden ve mevzuattan alınan yetki doğrultusunda, kamu alanlarının işgaline karşı uygulamaların tavizsiz sürdürüleceği bildirildi.

Yorumlar