İzmir'de yeni doğan bebeğin satıldığı iddiası

- Bir çiftin dünyaya gelen bebeklerini para karşılığı başka bir aileye sattığı iddiasıyla başlatılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı - Bebeğini vereceği kadının kimliğiyle hastaneye yatarak doğum yaptığı iddia edilen ve cezaevi firarisi oldukları belirlenen kadın ile imam nikahlı kocası tutuklandı, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de yeni doğan bebeğin satıldığı iddiası

İZMİR (AA) - Dikili ilçesinde, bir çiftin dünyaya gelen bebeklerini para karşılığı başka bir aileye sattığı iddiası üzerine jandarmanın düzenlediği operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Bebeklerini sattığı iddia edilen çift tutuklanırken, alan çiftin de aralarında bulunduğu 3 kişi ise serbest kaldı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir'de özel bir hastanede dünyaya gelen bebeğin, ailesi tarafından para karşılığı başka bir aileye satıldığı ihbarı üzerine başlattığı çalışmada, cezaevi firarisi olarak aranan Z.Ç. ile imam nikahlı eşi B.T'yi gözaltına alındı.

Z.Ç'nin, 14 Kasım'da İzmir'deki özel bir hastaneye doğum yaptığını tespit eden ekipler, hastane kayıtlarından bebeğin annesinin G.G, babasının ise R.G. olarak göründüğünü tespit etti.

Jandarma G.G. ile eşi A.R.G. ve kız kardeşi K.A'yı da gözaltına alırken, 5 gün önce doğan bebeğin de yanlarında olduğu tespit edildi.

Ekipler tarafından yapılan incelemede, hamile olan Z.Ç'nin hastaneye G.G. kimliğiyle yatış yaparak doğum gerçekleştirdiği, evraklara bebeğin annesinin G.G, babasının ise A.R.G. olarak kaydedildiği, Z.Ç'ye doğum sırasında G.G'nin kız kardeşi K.A'nın refakatçilik yaptığı, doğum masraflarının bebeği üzerlerine kaydettiren ailenin ödediği belirlendi.

Gözaltındaki 5 kişinin de susma haklarını kullanarak ifade vermedikleri bildirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cezaevi firarileri Z.Ç. ile B.T. tutuklanırken, G.G, eşi A.R.G. ve kardeşi K.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Yorumlar