İzmir'de yapılması planlanan statlar

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bizim değerlendirmemize göre geri çekmemiz gereken bir dava yok ama böyle sonuçlanmamış, mahkeme kararına dönüşmemiş bir dava varsa, bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de yapılması planlanan statlar


İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe'de mahkeme kararıyla inşaatları durdurulan statlar için geri çekmeleri gereken bir dava olmadığını belirterek, "Mahkeme kararına dönüşmemiş bir dava varsa, bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, hem Göztepe hem de Karşıyaka'da bilgileri olmadan stat yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Bu iki stadın ihalelerine proje olmadan çıkıldığını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz imar yasasının emredici hükümleri yerine getirilmediğinden ve TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı protokole dava açtık. Mahkeme, protokolün iptaline gerek olmadığını ancak imar uygulaması yapıldıktan sonra stat ihalesine çıkılması gerektiğine hükmetti. Bu karar için de Gençlik ve Spor Bakanlığı üst mahkemeye dava açtı. Bu dava sürüyor. Bize 'davayı geri çek' söylemleriyle ilgili, bizim üst mahkemeye açtığımız dava yok. Bizim çekeceğimiz bir dava da yok. Bizim değerlendirmemize göre geri çekmemiz gereken bir dava yok ama böyle sonuçlanmamış, mahkeme kararına dönüşmemiş bir dava varsa, bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

Kocaoğlu, statların yapımına başlanması için imar uygulamalarının yapılması gerektiğini belirterek "Biz, Karşıyaka ve Göztepe'ye şehircilik açısından stat olmaması gerektiği yönündeki değerlendirmemizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Gerek Karşıyaka Belediyesi gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statları için kendilerine ait olan arazilerin kullanımını devrettiğini ifade eden Kocaoğlu, "Biz İzmir'in kuzeyinde ve güneyinde birer stada ihtiyaç olduğunu, birinin en az 20-30 bin, diğerinin de 20-25 bin kişilik olması gerektiğini söylüyoruz. Bu statların da spor kompleksi şeklinde inşa edilmesi gerektiğini belirtiyoruz." diye konuştu.

Kocaoğlu, belediye olarak Bornova'daki Doğanlar Stadı'nı yaptıklarını, Tire'deki stat inşaatının devam ettiğini, Tekeli ve Örnekköy'de de birer stat yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yapılması planlanan iki stadın maliyetinin 100 milyon lira olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "Spor Bakanlığına da, İzmir'e de, İzmirli'ye de yazık, bu olay şemsiye hikayesini geçti kardeşim. Hepimize yazık kardeşim." değerlendirmesinde bulundu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da şehircilik açısından Karşıyaka Yalı'da yapılacak stadın kente değer kazandırmayacağı inancını sürdürdüğünü belirterek, "Burada stat yapılırsa, bugün 'neden izin vermiyorsunuz' diyenler, umarım 'neden izin verdiniz' demezler." görüşünü aktardı.

Yorumlar