İzmir'de telefon dolandırıcılığı operasyonu

- Telefonla aradıkları vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de telefon dolandırıcılığı operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'de telefonla aradıkları vatandaşları "kredi borçları nedeniyle icra geleceğini" belirterek, dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, telefonla dolandırıcılığı şikayetlerinin artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince çalışma başlatıldı.

Teknik ve fiziki takibi sonrasında "çağrı merkezi" olarak kullanıldığı iddia edilen Alsancak Şehit Fethi Bey Caddesi'ndeki 8 katlı iş yerine operasyon düzenlendi.

Ekipler, dolandırıcılık şebekesinin üyesi oldukları iddiasıyla binadaki 56 kişiyi gözaltına alındı.

Aramalarda 167 kişinin PTT havale çeklerine ulaşıldı, bilgisayar ve diğer dokümanlara el konuldu.

Şebekenin, aradıkları kişilere "kredi, sağlık sigortası ya da sigorta prim borçları olduğu, ödenmemesi durumunda icra geleceğini" belirterek, verdikleri hesaba para yatırmalarını sağladıkları öne sürüldü.

Bu arada şebekenin elebaşısı olduğu ileri sürülen U.Y.'nin, daha önce sigorta şirketi bulunduğu, oluşturduğu portföyü üzerinden ulaştığı çok sayıda kişiyi, güven telkin ederek benzer yöntemlerle dolandırdığı iddia edildi.

Şu ana kadar 11 kişinin şikayette bulunduğu, sayının artabileceği, şebekenin banka hesaplarına internet üzerinden yapılan havaleler üzerindeki çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar