İzmir'de telefon dolandırıcılığı iddiası

- Torbalı ilçesinde kendisini polis olarak tanıttığı kadını telefonda dolandırdığı iddiasıyla yakalanan 16 yaşındaki çocuk serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de telefon dolandırıcılığı iddiası

İZMİR (AA) - Torbalı ilçesinde kendisini telefonda polis olarak tanıttığı kadını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki çocuk, mahkemeden serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, polise başvuran M.K'nin (59), telefonla arayan bir kişinin "kendisiyle birlikte 400 kişinin kimlik bilgilerinin yurt dışına sızdırıldığı, bu nedenle savcılığın soruşturma başlattığını" söyleyerek talimatlarla 95 bin lira, 2 bin avro ile ziynet eşyalarını dolandırdığı şikayeti üzerine ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Şüphelinin "üzerinde tapulu mülk kalmasın" uyarısı nedeniyle de Buca’da bulunan arsasını da satılığa çıkaran M.K, polisin yönlendirmesiyle zanlıyla buluştu.

- Operasyonla yakalandı

Dolandırıcıya "Arsayı 65 bin liraya sattığını, paranın hazır olduğunu" bildiren M.K, yanında getirdiği poşet içindeki parayı buluştuğu şüpheliye uzattı. Olay yerine yakın yerde bekleyen polis ekiplerinin operasyon düzenlediği kişi, Şehit Teğmen Serdar Genç Bulvarı civarında yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı. 16 yaşındaki Y.G. olduğu tespit edilen şüphelinin kovalamaca sırasında yaşanan arbedede bir polisin de elini ısırdığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Torbalı Adliyesi'ne sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar