İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi

- Memur-Sen İzmir Temsilcisi Bina: - "Ülkemizin birliğinin sembolü olan bayrağımıza, camilerden yükselen ezan ve selalara yapılan hakaretler karşısında kimse bizden susmamızı beklememelidir" - Darbedilen müezzin Kuzgun: - "Acıyla sızıyla yere düştüm. Düşünce onlar beni daha fazla darp ettiler taş ve tekmelerle 3'ü birden vurmaya devam ettiler. Onun için 15 gün kendime gelemedim. Ben yeniden yakalama kararı çıkarılması nedeniyle adaletimize, devletimize, milletimize, halkımızın hepsine teşekkür ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sela okuyan müezzinin darbedilmesi

İZMİR (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Torbalı, Urla ve Narlıdere ilçelerinde sela okuyan din görevlilerini engellemeye çalışıp darbedenlerin tahliye edilmelerine tepki gösterdi.

Memur-Sen İzmir Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları ve cami cemaatinin katılımıyla Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi önünde açıklaması yapan Bina, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin dört bir tarafında milletten yana irade koyan vatansever din görevlilerinin camilerini açıp selalar okuduğunu hatırlattı.

Darbe girişimi sırasında bazı kendini bilmezlerin din görevlilerini engelleyerek okunan selaları durdurmaya çalıştığını ifade eden Bina, Torbalı, Urla ve Narlıdere'de benzer olayların yaşandığına vurgu yaptı.

- "Milletimizin vicdanını derinden yaralamıştır"

Bina, Narlıdere, Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'un görevini ifa ederken bazı kişilerce hakarete ve fiziki saldırıya maruz kaldığını, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin serbest bırakıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Bu vandallığı yapan darbe yanlılarının tahliye edilmelerini protesto ediyoruz. 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'devlet memuruna hakaret ve görevini yapmasına engel olma' suçlamalarıyla yargılanan saldırganların mahkeme tarafından serbest bırakılması, milletimizin vicdanını derinden yaralamıştır. Darbe girişimi gecesi, bu vatan için ölümü göze alarak meydanları dolduran bizler, devlet ve millet olarak darbecilerle, darbeye destek verenlerle mücadele ederken, bu kişileri adeta ödüllendiren mahkeme kararını doğru bulmuyor, içimize sindiremiyoruz.

Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede saladan rahatsızlık duyanlar, bu topraklardan nasibini alamamış zavallılar olarak görülmelidir. Bizler, işgal girişimine karşı milletimizin ortaya koyduğu destansı mücadeleye şahitlik ettik ve bunun bir parçası olmaya gayret ettik. Bu toprakların insanlarının mücadelesi Yenikapı'da yeni bir ruh ortaya çıkardı. Burada ortaya çıkan milli birlik ve beraberlik ruhunun toplumun bütün kesimlerine hakim olduğunu görüyoruz. Yaptığımız işlerde de bu ruha destek vermeye azami gayret gösteriyoruz. Nasıl ki İstanbul'da şortlu kadına saldıranı lanetlediysek, din görevlilerimize saldıran işgal yanlılarını da lanetliyoruz. Ülkemizin birliğinin sembolü olan bayrağımıza, camilerden yükselen ezan ve salalara yapılan hakaretler karşısında, kimse bizden susmamızı beklememelidir. Çünkü Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele karşı da aynı tepkiyi verdik. Bugün uluslararası işgal girişiminin yerli işbirlikçilerine de aynı tepkiyi veriyoruz. Bu aziz vatan, bayrak inmesin, ezanlar susmasın diye şehit olanların bizlere mirasıdır. Bu topraklarda ezanları ve salaları susturmaya, ne FETÖ’nün, ne üst akılların ne de uluslararası şer odaklarının gücü yetecektir."

- "15 gün kendime gelemedim"

Darbe girişimin yaşandığı gece 3 kişi tarafından darbedilen Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun da basın açıklaması sırasında kendisine saldırılanların yakalanması için karar çıkartıldığı haberini aldığını, bunu sevinçle karşıladığını anlattı.

Darbe girişimin yaşandığı gece 1.30'da başladığı selayı 1.42'de bitirdiği sırada caminin içine sonradan kardeş olduklarını öğrendiği 2'si kadın 3 kişinin geldiğini ifade eden Kuzgun, saldırı anında yaşananları şöyle aktardı:

"Erkek olan 'şehitler için sela vermiyorsunuz da cumhurbaşkanı, başbakan ve diyanet işleri başkanı için niye sela veriyorsunuz?' diyerek ağza gelmez küfürler, kelimeler söyledi. Bu sırada darbe nedeniyle camimize sığınmaya geldiğini düşündüğüm kadın elindeki taşı arkasına saklayarak bana yaklaşıp, önce sağ omzuma, sol omzuma ve sırtıma taşla vurdu. Erkek de karın boşluğuma yumruk attı. Beni ölümle tehdit ettiler. 'Niye sela veriyorsun? Seni öldürürüz, sağ bırakmayız' dediler. Ben de o acılarla dışarı çıktım. Acıyla sızıyla yere düştüm. Düşünce onlar beni daha fazla darbettiler, taş ve tekmelerle 3'ü birden vurmaya devam ettiler. Onun için 15 gün kendime gelemedim."

- OIay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma ve giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlu'nun şikayeti ve caminin güvenlik kamerası görüntülerinin basına yansıması üzerine yapılan incelemede, olayın A.C, P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan A.C. ve P.D. işlemleri sonrası serbest bırakılırken, firari İ.C. için yakalama kararı çıkarılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı geniş çaplı soruşturma neticesinde, şüpheli A.C.'nin "Ben selayı darbeye destek amacıyla FETÖ mensuplarının okuttuğunu sandım. Müezzine 'Siz FETÖ'cüsünüz' diye bağırdım." şeklinde ifade vermişti.

Olayla ilgili hazırlanan raporda ise şüphelilerin "Şehitlerimiz için sela verilmiyor, siz nasıl sela verirsiniz?" şeklinde müezzine çıkıştığı, hakaret ettiği, iki şüphelinin de cami görevlisine yaralama kastıyla vurduğu, caminin kapı camlarına ve pencerelere zarar verdiği tespit edilmişti.

Yorumlar