İzmir'de sahte para operasyonu

- Piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla biri kadın 2 şüpheli gözaltına alındı - Zanlıların evinde yapılan aramada baskı makinesi ve malzemeleri ile uyuşturucu hap ve tarihi eser olduğu değerlendirilen objeler ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sahte para operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde piyasaya sahte para sürdükleri iddiasıyla biri kadın 2 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Altındağ semtindeki evde sahte para basıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Biri kadın 2 şüpheliyi takibe alan ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Sahte para basarak piyasaya sürdükleri iddia edilen Murat Y. (39) ve Canan Y. (37) suçüstü yakalandı.

Evde yapılan aramada sahte oldukları belirlenen 10 liralık 3 bin 51 banknot, 50, 20 ve 100 dolarlık birer banknot ile 400 Türkmenistan manatı ele geçirildi.

Ayrıca, ciro edilmiş 3 sahte çek, T.Y. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, farklı firmalara ait faturalar, 7 fişek ve bir şarjör, sahte para basmak ve belge hazırlamak için kullanılan tarayıcı ve yazıcı, 2 dizüstü bilgisayar, para basmak için kalıp ve kaplama işlerinde kullanılan metal levhalar, uyuşturucu haplar ile tarihi eser olduğu değerlendirilen 5 objeye el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Canan Y, serbest bırakıldı.

Hakkında "hükümlü veya tutuklunun kaçması" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından kesinleşmiş 2 yıl bir ay hapis cezası bulunan M.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorumlar