İzmir'de ormanlık alanda insan kemikleri bulunması

- Güzelbahçe ilçesinde ormanlık alanda bulunan kemiklerin 4 ay önce kaybolan Salim Dönmez'e ait olduğu belirlendi - Gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de ormanlık alanda insan kemikleri bulunması

İZMİR (AA) - İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde ormanlık alanda bulunan kemiklerin, 4 ay önce kayıp ihbarında bulunulan Salim Dönmez'e ait olduğu tespit edildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Çamlı köyü Dadaşkent Sitesi yakınlarındaki ormanlık alanda 26 Ekim'de bir kişinin köpeği tarafından insan kafatası bulunduğu ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

Bölgedeki aramada insan kemikleri bulunması üzerine iş makinesiyle kazı çalışması yapıldı. Çalışmalarda bölgeye 200 metre uzaklıkta toprağa gömülmüş bir pantolon bulundu.

Pantolonun arka cebinden 38 yaşındaki Salim Sönmez'e ait kimlik ile kredi kartı ve bir miktar para çıktı. Ceset otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonucu, Salim Dönmez'in ailesi tarafından 9 Temmuz'da kayıp başvurusunda bulunulduğu belirlendi.

Güvenlik güçleri, Dönmez'in babası Süleyman ve annesi Şükriye Dönmez ile irtibata geçti. Aileden DNA testi için örnek alındı. İncelemede, kemiklerin Dönmez'e ait olduğu kesinleşti.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, bir spor mağazasında teknik servis hizmeti veren firmanın sahibi Salim Dönmez'in en son görüştüğü kişilerin S.C, T.D. ve K.K. olduğunu tespit etti. Ayrıca S.C'nin, cesedin bulunduğu bölgede Dönmez'e ait aracı kullandığı, Plaka Tanımı Sistemiyle (PTS) belirlendi. Zanlılar düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Suçlamaları kabul etmeyen ve çelişkili ifadeler veren zanlılardan S.C. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olay

Güzelbahçe ilçesine bağlı Çamlı köyü Dadaşkent Sitesi yakınlarında 26 Ekim'de ormanlık alanda kafatası olmayan insan kemikleri bulunmuş, bölgede iş makineleriyle kazı çalışması yapılmıştı. Kemik parçaları, detaylı incelemenin yapılması ve savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Yorumlar