"İzmir'de Kudüs" etkinliği

- İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Tarih Kurumunca düzenlenen programda Urla Tahaffuzhanesini gezen davetliler, birlikte iftar yaptı - Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa: "İsrail'in amacı programlı bir şekilde Kudüs'teki Arap ve İslam tarihinin etkilerini silmek"

Google Haberlere Abone ol
"İzmir'de Kudüs" etkinliği

İZMİR (AA) - Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in amacının programlı bir şekilde Kudüs'teki Arap ve İslam tarihinin etkilerini silmek olduğunu söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Tarih Kurumunca, Urla Tahaffuzhanesinde iftar saatinde ''İzmir'de Kudüs'' etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Mustafa, ramazan ayında Türk halkının sofrasında bulunmanın kendisi için onur olduğunu, ayrıca programın adının "İzmir'de Kudüs" olmasının ise ayrıca mutluluklarını artırdığını söyledi.

Türk milletinin kalbinde Kudüs'ün önemli bir yer kapladığına işaret eden Mustafa, "Bu gece burada yapılan etkinlikte Kudüs'teki halkın yaşadığı eziyete dikkat çekiliyor. Özellikle İsrail tarafından uğradıkları şiddete dikkat çekiliyor. Biz biliyoruz, dünya da biliyor Kudüs'ün İslamiyet için önemini. Özelikle de Türkiye halkı için Kudüs'ün önemi çok büyük. Nasıl önemli olmasın, ecdadımız Osmanlı tarafından 'Kudüs-ü Şerif' olarak isimlendirilmiştir." ifadesini kullandı.

İsrail'in, Filistin'i işgalinden bu yana bölgenin tarihini ve özelliğini silmeyi amaçladığını ifade eden Mustafa, "İsrail'in amacı programlı bir şekilde Kudüs'teki Arap ve İslam tarihinin etkilerini silmek. Amaçlarına adım adım ilerliyorlar." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu ise Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar açısından ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin, "İbadet için ancak üç yere yolculuk yapılır; Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescidi Aksa"ya hadisini hatırlatan İzzettinoğlu, İzmir'in Urla ilçesindeki tahaffuzhanenin de tarihte Balkan ülkelerinden hac yolculuğuna çıkanların ziyaret ettiği mekanlardan biri olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Urla Tahaffuzhanesini gezen davetliler, birlikte iftar yaptı.

Programın sonunda Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu tarafından aralarında AA İzmir Bölge Müdürü Mehmet Güldaş'ın da bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine programa katkılarından dolayı Mescid-i Aksa maketi takdim edildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da ile bazı daire müdürleri de katıldı.



Yorumlar