İzmir'de eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

- İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 919 asker için tören düzenlendi - Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan bin 569 asker düzenlenen törenle yemin etti

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

İZMİR (AA) - İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan 2 bin 488 asker için yemin töreni düzenlendi.

Narlıdere ilçesindeki Tuğgeneral Hüdaverdi Ersoy Kışlası'nda gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 363'üncü dönem asteğmen adayları ve kısa dönem erler, 19'uncu dönem sözleşmeli erler ile 1996/2 tertip erler yemin etti.

Yemin eden 919 asker adına istihkam erler Metin Temel ve Can Kerim Gürsoy, yaş kütüğüne plaket çaktı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele belge ve çeşitli hediyeler verdi.

İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Osman Nadir Saylam, yaptığı konuşmada, askerliğin önemine değinerek, "Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın, size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Törende askeriye envanterinde bulunan bazı araçların tanıtılmasının ardından eğitimlerini tamamlayan askerler tören geçişi yaptı.

- Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı

Gaziemir ilçesindeki Tuğgeneral Süleyman Önder kışlasında düzenlenen yemin töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 363'üncü dönem asteğmen adayları, 19'uncu dönem sözleşmeli erler ile 1996/2 tertip erler yemin etti.

Yemin eden bin 569 asker adına er Ahmet Bal, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, geçmiş dönemde vatani görevlerini çocuklarıyla aynı birlikte yapan askeri personelin babalarına katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Tören geçişinin ardından aileler çocuklarına bir araya gelerek özlem giderdi.

Yorumlar