İzmir'de dolandırıcılık davası

- Kentte bir kadını, "Ben bir Allah dostuyum, 12 imam adına Allah için para verir misin?" diyerek dolandırdıkları iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de dolandırıcılık davası

İZMİR (AA) - İzmir'de 3 sanık hakkında "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan davanın duruşması görüldü.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Ümit Ç, Kaygusuz Ç. ve Bahar Ç, müşteki Emine S. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Kaygusuz Ç, savunmasında parası kalmadığı için Emine S'den yardım istediğini ileri sürerek, "Hesabıma 12 bin lira yatırdı. Ömrümde o kadar para görmemiştim. Kendimi Sabancı gibi hissettim. Beş yıldır kiramı ödeyememiştim. Elektrik, su, kira borcum birikmişti, onları ödedim. Müştekinin gönderdiği paraları bu şekilde harcadım. İşe girip 6 ay sigortalı çalışırsam kredi çekip parayı geri ödeyeceğim. Ben kadını dolandırmadım. Sadece bana yardım etmesini istedim." diye konuştu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Kaygusuz Ç, "Hem kendim hem de Ümit Ç'nin, Emine S'ye, 'Allah dostu olduğum, 12 imamların hatırına insanlar için bağış topladığım, fakir fukaraya dağıtıp yardım ettiğim' şeklinde söylemimiz olmadı." dedi.

Müşteki Emine S, Kaygusuz Ç'nin sanıklarla hareket ettiğini, kendisini kandırdığını öne sürerek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıkların avukatı Mustafa Tekin ise müvekkillerinin, müştekiden borç aldığını ve bunu taksitle ödemeleri konusunda anlaştıklarını savunarak, suçtan kaynaklanan zararın taksitler halinde giderilmesi için süre talep ettiğini mahkeme heyetine iletti.

Yeniden söz alan Emine S, sanıklara borç vermediğini, onlarla herhangi bir şekilde anlaşmadığını belirterek, "Benden aldıkları parayı ödemek istiyorlarsa peşin ödesinler." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Emine S, "Ben bir Allah dostuyum, 12 imam adına Allah için para verir misin?" diyen kişilerin hesabına 24 bin lira yatırdığını söyleyerek şikayetçi olmuş, bunun üzerine Ümit Ç, Bahar Ç. ve Kaygusuz Ç. hakkında "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yorumlar