İzmir'de cinayet davası

- Kemalpaşa’da miras yüzünden tartıştığı kız kardeşi ile kocasını öldürüp, yeğenini yaraladığı iddiasıyla hakkında biri ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis istenen Ahmet C, ilk kez hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de cinayet davası

İZMİR (AA) - Kemalpaşa ilçesinde miras yüzünden tartıştığı kız kardeşi ile kocasını öldürdükten sonra yeğenini de ağır yaraladığı iddia edilen Ahmet C, biri ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet C, yeğeni Selin Foçadan ve taraf avukatları katıldı.

Ahmet C, yaptığı savunmada, kız kardeşi Gülten Foçadan ile eniştesi Sedat Foçadan ile miras yüzünden tartışınca belinden çıkardığı silahla havaya ateş açtığını söyledi.

Bu sırada kız kardeşi ve eniştesini yerde kanlar içinde kaldığını fark ettiğini öne süren Ahmet C, kimseyi vurmak ya da öldürmek maksadı taşımadığını belirterek, pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kız kardeşiyle aralarında husumet olduğunu söyleyen Ahmet C, "Kız kardeşim, eşimle birlikte kullandığımızı bildiği halde babamdan kalan eve sürekli girip çıkmak istiyordu. Uyardım, isterse evi satabileceğimizi ve payına düşen parayı alabileceğini söyledim ama dinlemedi" dedi.

Ahmet C, olay günü işten geldikten sonra, bahse konu evde eniştesi ve yeğenini gördüğünü anlattı. Eniştesinin elindeki keserle arka kapıyı kırmaya çalıştığını, dışarıda ise kız kardeşi Gülten ve yeğeni Selin'i gördüğünü belirten Ahmet C, anahtarla kapıyı açıp içeri aldığını kaydetti.

Eniştesinin kapıda keserle durduğunu öne süren Ahmet C. şunları anlattı:

"Kız kardeşim, 'Bu kapı bir daha kapanacak mı?' diye soruyor, oğlu 'Seni öldürürüm bu kapı bir daha kapanmayacak' diyordu. Eşyalarını almalarını beklerken eniştem keserle bana saldırdı. Ben de belimdeki silahı çekip korkutmak amacıyla havaya ateş ettim, eniştem yere düştü. Yeğenim elindeki ışıldakla kaçınca karanlıkta kaldık. Üzerime gelen bir silüet görünce tekrar havaya ateş açtım. Kimseyi öldürme maksadım yoktu. Işığı açtığımda eniştem ve kız kardeşim kanlar içindeydi, yeğenim Selin'i görmedim."

Pişman olduğunu söyleyen Ahmet C, "Keşke ben ölseydim de bu olaylar yaşanmasaydı" dedi.


- "Bizi sırasıyla öldürecekti"


Tanık olarak dinlenen Selin Foçadan ise olay günü babasının istediği ışıldağı dayısının kaldığı eve götürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Dayım kapıyı açınca annemle beni zorla içeri soktu. Elindeki tabancayla babamın gözüne ateş etti. Ardından annemin göğüsüne doğru ateş etti. Dayımın sırasıyla bizi öldüreceğini düşündüm. Kardeşimi korumak için ona doğru yöneldim. O sırada bir kurşun sol çenemden girip altından çıktı. Ellerimi havaya kaldırdım. Dayıma 'Allah aşkına yapma' dedim. Bu sırada dayım ateş etti. Göğsüme bir kurşun daha isabet etti. Yaralı olarak dışarı çıktım. Komşumuz arabasıyla beni hastaneye götürdü."

Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına ve Ahmet C'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

- Olay

Kemalpaşa ilçesinde, 7 Kasım 2015'te gerçekleşen olayda Ahmet C, miras nedeniyle aralarında husumet bulunan kız kardeşi Gülten Foçadan, eşi Sedat Foçadan ile yeğeni Selin Foçadan'ı silahla vurmuştu. Gülten ile eşi Sedat Foçadan olay yerinde hayatını kaybetmiş, Selin Foçadan ise ağır yaralanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı İlhami Başkurt, Ahmet C, hakkında biri ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Yorumlar