İzmir'de "Biz Değil miydik, Bir Değil miydik?" projesinin çalışmaları

- İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya: "Hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, toplumun kültürel, milli, manevi tüm değerleri ile buluşturmak, kaynaştırmaktır"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de "Biz Değil miydik, Bir Değil miydik?" projesinin çalışmaları

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Biz Değil miydik, bir Değil miydik?" adlı projeyle geleceğin teminatı olan gençleri, toplumun kültürel, milli, manevi değerleri ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği tarafından hazırlanan projenin galası Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Uzunkaya, törende yaptığı konuşmada, başarıyla yürütülen proje sayesinde öğrencilere geçmişten ders alarak geleceğe birlik ve beraberlik içinde yürüme bilincinin kazandırıldığını belirtti.

Suç ve terör örgütleri ile gençleri uyuşturucuya yönlendirmek isteyenlerin gençlerin aile, toplum bağlarını zayıflatmak istediğini kaydeden Uzunkaya, "Hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, toplumun kültürel, milli, manevi tüm değerleri ile buluşturmak, kaynaştırmaktır" dedi.

Galaya, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya, Terörle Mücadele Şube Müdürü Muhsin Aydemir, proje kapsamında Osmanlı başkentleri ile Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarının yaşandığı alanları gezip görme fırsatı bulan 84 lise öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.

- "Biz Değil miydik, Bir Değil miydik" projesi

Proje kapsamında, İzmir'e çoğunlukla göçle gelmiş ailelerin yaşadığı semtlerde eğitim gören 16 okuldan başarılı 84 lise öğrencisi seçildi.

Öğrenciler, Osmanlı başkentleri olan İstanbul, Bursa ve Edirne'yi ziyaret etti, Çanakkale ile Kurtuluş savaşlarının yaşandığı alanları gezdi.

Ziyaretler sırasında öğrencilere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler de eşlik etti.

Yorumlar