İzmir'de baraj göllerine yavru balık bırakıldı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi çerçevesinde 2023 yılına kadar 50 milyon alabalığın orman içi sulara bırakılarak, dereler ile buluşturulmasını hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de baraj göllerine yavru balık bırakıldı

İZMİR (AA) - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İzmir ve çevresinde inşa edilen baraj ve göletlere 400 bin yavru balık bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, göl, gölet ve barajlardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşların protein ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan balıklandırma çalışmaları kapsamında İzmir ve çevresindeki baraj ve göletlere 400 bin yavru sazan bırakıldı.

Ürkmez Barajı Su Ürünleri İstasyonu’nda üretilen 400 bin yavru balığın 60 bini Beydağ Barajı’na, 70 bini Demirköprü Barajı’na, 40 bini Kestel Barajı’na, 130 bini Marmara Gölü’ne, 30 bini Seferihisar Barajı’na, 50 bini Sevişler Barajı’na ve 20 bini DE Yortanlı Barajı’na bırakıldı.

- "2023’e kadar 50 milyon alabalık derelere bırakılacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ’nin İzmir ve çevresindeki barajları balıklandırma projesini bundan sonra da devam ettireceğini vurgulayarak, “Baraj ve göletlerden anaç balıklar alınıyor ve Ürkmez Barajı Su Ürünleri İstasyonu’nda bu anaçlardan yavru balıklar üretiliyor. Üretilen balıklar ise tekrar bu sulara bırakılıyor. Bu istasyonumuzda ürettiğimiz balıkları Aydın ve Eskişehir bölgemizdeki rezervuarlara salmak üzere de gönderdik." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, sadece baraj ve göletlerde balıklandırma çalışmaları yapmadıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bakanlığımıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de orman içi suların balıklandırılması için projeler yürütüyor. Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi çerçevesinde 2023 yılına kadar 50 milyon alabalığın orman içi sulara bırakılarak, dereler ile buluşturulmasını hedefliyoruz."

Yorumlar