İzmir'de 2 polisi darbeden milli sporcu tutuklandı

- İzmir'de, uyuşturucuyla yakalanmamak için uygulama yapan polis ekiplerinden kaçtığı ileri sürülen kişi kovalamaca sırasında 2 polisi darbetti - "Güvenlik güçlerine mukavemet" ve "kasten yaralama" suçlamasıyla adliyeye sevk edilerek, tutuklanan zanlının U23 Güreş Milli Takımı'nın Sporcusu Bilal Günay olduğu belirlendi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 2 polisi darbeden milli sporcu tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'de uygulama yapan polis ekiplerinden üzerindeki uyuşturucuyu atarak kaçtığı ileri sürülen milli sporcu, kendisini yakalamaya çalışan 2 polisi darbettiği iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Buca ilçesi 688 Sokak üzerinde, durumundan şüphelendikleri 2 kişiyi durdurarak kimlik kontrolü yapmak istedi. Şüphelilerden biri polise kimliğini verirken, diğeri ise elindeki uyuşturucuyu atarak kaçtı.

Polis ekiplerinin ara sokaklarda kovaladığı şüpheli, kendisini takip eden polis memurları A.G. (44) ve H.C'yi (44) darbetti. Bu sırada yere düşen ve başını yere çarparak yaralanan polislerden A.G'nin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer polis H.C'nin ise aldığı darbeler nedeniyle alnından ve burnundan yaralandığı bildirildi.

- Zanlı milli sporcu çıktı

Olaydan sonra kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan Bilal Günay'ı (20) yakaladı. Zanlının yapılan kimlik tespit ve parmak izi çalışmalarında U23 Güreş Milli Takımı'nın sporcusu olduğu anlaşıldı.

Milli sporcu Günay'ın uyuşturucu alışverişi sırasında yakalanmamak için polisten kaçtığı iddia edildi.

Gözaltına alınan Bilal Günay, emniyetteki işlemlerinin ardından, "Güvenlik güçlerine mukavemet" ve "kasten yaralama" suçlamasıyla sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diğer zanlının ise arandığı bildirildi.









Yorumlar