İzmir'de 10 bal ormanı kuruldu

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Ege'nin parlayan yıldızı İzmir'e her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan sonra da İzmir'e bal ormanları kurmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de 10 bal ormanı kuruldu

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'de 25 bin 437 dekarda 10 bal ormanı kurulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin bal üretimini, kovan başına düşen verimi artırmak ve arıcılık sektörünü desteklemek amacıyla "Bal Ormanları Projesi" hayata geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2008'den bu yana Türkiye'de bal ormanları kurmak hedefiyle hareket ettiklerini belirtti.

Bu sürede verilen destekler sayesinde Türkiye'nin, bal üretiminde dünyada 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldiğini vurgulayan Eroğlu, yapılan çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını bildirdi.

Uygulamaya koydukları "Bal Ormanları Projesi" ile her ilde bal ormanları kurduklarını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ormanları, tamamen organik bal üretmek amacıyla kuruyoruz. Arılar orman için faydalı. Bu sebeple 16 sayfalık genelgeyle bal ormanları kurulması talimatını verdik. Hatta bal ormanları için özel bir düzenleme yaptık. Bu Türkiye için çok faydalı oldu. Türkiye'yi bal üretiminde 2'nci sıraya yükselttik. Bu ekonomik olarak kazanç sağladı. Türkiye genelinde bal ormanı için çok talep var. Bu taleplerin hepsine cevap verdik. Bundan sonra da cevap vereceğiz. Çünkü, balda marka oluşturmak çok önemli. İstiyoruz ki ballarımız, şeker katmadan halis ballar olsun. Bunun için de arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız."

İzmirli arıcılara da destek verdiklerini belirten Eroğlu, "25 bin 437 dekar alanda 10 bal ormanı kurduk. Ege'nin parlayan yıldızı İzmir'e bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan sonra da İzmir'e bal ormanları kurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar