İzmir Valisi Mustafa Toprak:

- "Ülkemiz uluslararası bir kuşatma altına alınmak isteniyor, çünkü terör örgütlerinin birinin değil, birkaçının aynı anda ülkemizde eylem yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu durum adeta bir merkezden düğmeye basıldığını gösteriyor" - (Tuzla'da bir öğretmeni öldürdüğü iddiasıyla Atalay F'nin aranmasına ilişkin) "Arkadaşlarımız seferberlik ilan etti. İzmir'de olduğuna dair elimizde delil yok. Yurt dışına da çıkmış olabilir, bir yerde saklanmış da olabilir, bu noktada vatandaştan gelen ihbarları çok önemsiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
İzmir Valisi Mustafa Toprak:

İZMİR (AA) - Valiler kararnamesiyle Malatya'ya atanan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Ülkemiz uluslararası bir kuşatma altına alınmak isteniyor, çünkü terör örgütlerinin birinin değil, birkaçının aynı anda ülkemizde eylem yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu durum adeta bir merkezden düğmeye basıldığını gösteriyor." dedi.

Vali Toprak, kentteki veda programları kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İzmir'de güzel ilişkiler ve arkadaşlıklar kurduğunu, bu kaynaşma ortamından ayrılmanın insanda biraz burukluk oluşturduğunu belirten Vali Toprak, İzmir'de devletin açılan penceresinde vatandaşlar arasında bir köprü olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Toprak, "Buradan müsterih, gönül huzuru sağlanmış şekilde gidiyorum, gönül huzuruyla bir problem olmadan gitmenin huzurunu yaşıyorum. Burada 3 yıl kaldık, Malatya'ya yeni bir emanet almaya gidiyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı muhabirlerinin gündeme ilişkin soruları üzerine Vali Mustafa Toprak, terör örgütlerinin İzmir'de yapmayı planladığı eylemlerinin önüne geçilmesinde güvenlik güçlerinin yoğun mesai harcadığını ve vatandaşların ihbarlarının önemli olduğunu kaydetti.

İzmir'de bugüne kadar insan hayatına mal olacak çok ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını vurgulayan Vali Toprak, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın çalışmasıyla alınan tedbirler, koordinasyonla olası faciaların önüne geçtik. İyi bir istihbarat, bunun için de vatandaşla iyi bir diyalog önemli. Benim başkanlığımda her hafta Başsavcı, Ege Ordu Komutanı, Mit Bölge Başkanı, Emniyet Müdürü, jandarma, sahil güvenlik tüm konuya taraf arkadaşlarımızla emniyet güvenlik toplantıları yapıyoruz. Edinilen bilgileri, istihbaratı, alınması gereken tedbirleri hiçbir geri tutmaya mahal bırakmadan paylaşıp, anında gereğini yapıyoruz. Tabi alınan tedbirlerin yerli yerinde uygulanıyor olmasından il valisi olarak memnuniyet duyuyorum."

- "Dikkatli çalışarak üzücü olayların önüne geçtik"

Toprak, güvenlik güçlerinin 24 saat esasına göre çalışarak, sorumluluk sahalarında kontrollerini yaptıklarını ifade ederek, alınan tedbirlerden en önemlisinin sabit güvenlik noktalarının yanı sıra gezici kontrol mekanizmasını geliştirmek olduğuna dikkat çekti.

Bu mekanizma sayesinde iki yunus polisinin şüphelenerek durdurduğu araçta silah ve patlayıcı madde ele geçirdiklerini anlatan Vali Mustafa Toprak, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde üzücü olayların önüne geçildiğini kaydetti.

Kalabalık alanlarda ve toplu taşıma araçlarında güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardıklarını belirterek, Toprak, "Şüphesiz ülkemiz uluslararası bir kuşatma altına alınmak isteniyor. Çünkü terör örgütlerinin birinin değil, birkaçının aynı anda ülkemizde eylem yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu durum adeta bir merkezden düğmeye basıldığını gösteriyor. Çevremizdeki Suriye'ye, Irak'a, Libya'ya devlet şemsiyesinin kalmadığı yerlere baktığımızda oraların tarumar olduğunu, insanın hayati endişeyle çevre ülkelere kaçtığını görüyoruz." dedi.

Ülkeyi, birtakım oyunlarla, sinsi planlarla terör şebekelerinin ağına sokmak isteyen odaklara karşı görev yaparken çok daha dikkatli olduklarını aktaran Toprak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Devletimizin kararlılığı sayesinde alınan tedbirler noktasında dikkatli olmaya çalışıyoruz. Kemalpaşa'da bir roket atılması, askeri aracın taranması sonrasında bu olayı çözdük ve aynı zamanda Kırkağaç, Soma bağlantılı buradaki iletiyi bulduk ve facianın önüne geçilmiş olduk. Elbette terör örgütleri durmayacaktır, önemli olan bizim bu hain planlar karşısında devamlı konseptimizi, yaklaşımımızı tedbirlerimizi güncelleyip bir takım yeni tedbirler geliştirebilmemizdir. Kemalpaşa'da geliştirdiğimiz arama tarama çalışmalarıyla teröristler oradan çıkamaz oldular."

Vali Mustafa Toprak, dün gerçekleştirilen saha arama tarama çalışması sırasında ayağından yaralanan uzman çavuşun da sağlık durumunun iyi olduğunu ve bölgede ikinci bir tuzağın bulunarak imha edildiğini bildirdi.

- Atalay F'yi arama çalışması

Ankara'da iki cinayeti işlemesinin ardından, Tuzla'da iki çocuk annesi öğretmeni öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay F'nin İzmir'de görüldüğü sürece ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Toprak, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız bir seferberlik ilan etmiş vaziyette, vatandaşımızın dikkati çok önemli. Bu tip olaylarda, konularda ihbar mekanizmasını çok önemsiyoruz. Şu an itibarıyla İzmir'de olduğuna dair elimizde bir delil yok. Bir başka ilde olduğuna dair en azından bir şey duymadık. Biz ilimizin sınırlarıyla alakalıyız, ama şu ana kadar bu manada bir bilgi yok. Şurada gözüktü, burada gözüktü, ama arkadaşlarımızın çok dikkatli olmasına rağmen, somut bir bilgi noktasında ifade edebileceğim bir şey yok. Bir başka yerde de olabilir, yurt dışına da çıkmış olabilir, bir yerde saklanıyor da olabilir, bu noktada elimizde bir bilgi olsa onu paylaşırız ve gereğini zaten yaparız."

Vali Toprak, son olarak kentin tanıtımına destek veren Anadolu Ajansı ve çalışanlarına teşekkür etti.

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş da Vali Toprak'ın kentte görev yaptığı 3 yıl boyunca önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Güldaş, Vali Toprak'a ziyaretinin anısına çini tabak hediye etti.

.

Yorumlar