İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturması

- Adliyeye sevk edilen 25 kişiden 7'si tutuklandı - Aralarında eski İzmir Valisi Kıraç'ın da bulunduğu 18 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturması

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 7'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 64 kişiden 22'si İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından, 3'ü ise daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden 14 zanlı tutuklanma, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 11 kişi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan 7'si "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanırken, eski İzmir Valisi Kıraç ile 17 zanlı, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 zanlı için İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 6'sı tutuklanırken 11'i adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Yorumlar