İzmir Limanı'nda yasa dışı geçiş operasyonu

- Fransa'ya gitmek üzere limanda bulunan bir Ro-Ro gemisi içindeki tırlarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlenen 2'si Türk, 21 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir Limanı'nda yasa dışı geçiş operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir Limanı'nda demirli bulunan bir Ro-Ro gemisinin içindeki iki tırda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 2'si Türk, 21 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Fransa'ya gitmek üzere, limanda demirli bulunan Ro-Ro gemisine giriş yapan tırlar üzerinde inceleme yaptı.

İstanbul'dan İzmir'e gelen M.Ç'nin (45) kullandığı tırın dorsesindeki mührün açılmış olmasından şüphelenen ekipler, tekstil malzemelerinin arasına gizlenmiş bir Iraklı ile 15 Suriyeliyi yakaladı.

Tırlara yapılan X-Ray taraması sırasında da Ü.A'nın (46) kullandığı otomobil yedek parçası yüklü bir tırda 2 Türk, 2 Afgan uyruklu 4 kişi bulunduğu tespit edildi.

Öte yandan, limandan demir alan başka bir gemide de bir Suriyeli'nin bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine, şahıs ekiplerce yakalandı.

Operasyonlarda yakalanan yabancı uyruklu 19 kişi, işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne sevk edildi.

Türk vatandaşları K.A. ve S.B'nin ise bağlantılarının araştırıldığı, işlemlerinin ardından emniyete sevk edileceği belirtildi.

Gözaltına alınan tır sürücüleri de Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre işlem yapıldıktan sonra, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar