İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi

- AK Parti İl Başkanı Delican: "Proje ile birlikte hem liman büyüyecek hem de körfez sirkülasyon kanalları ile kısa sürede temiz hale gelecektir"

Google Haberlere Abone ol
İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi

İZMİR (AA) - İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi sayesinde limanın büyüyeceğini, körfezin sirkülasyon kanallarıyla kısa sürede temiz hale geleceğini belirtti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yapacağı İzmir Körfezi'nin temizlenmesi ve limanın rehabilitasyonu projesinde hayata geçmesi için gerekli çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırlanan son rapora onay verdiğini aktaran Delican, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"ÇED süreci artık tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenleri tamamlamasından sonra bakanlığımız üzerine düşeni yapmıştır. Bu proje, İZBAN'dan sonra yerel yönetim ile merkezi hükumetimizin ortaklaşa yapacağı ikinci çalışma olacaktır. Proje ile birlikte hem liman büyüyecek hem de körfez sirkülasyon kanalları ile kısa sürede temiz hale gelecektir. İzmir'e ilgisini her fırsatta gösteren sayın Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere İzmir adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra hepimizin üzerine düşen resmi olarak askıya çıkan projeye sahip çıkmak, yerel yönetim-merkezi hükümet iş birliğini taçlandırarak sürdürmektir. İzmirli hemşerilerimize hayırlı olsun."

Yorumlar