İzmir'deki 'paralel' soruşturmasında yeni gelişme

İzmir'deki paralel yapılanma soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir binbaşı adliyeye gelerek teslim oldu

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki 'paralel' soruşturmasında yeni gelişme
Paralel yapılanma iddialharına yönelik İzmir merkezli soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın devam ettiği İzmir'de bugün yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce hakkında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf askerlerden biri bugün avukatıyla birlikte adliyeye gelerek ifade verdi. İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı K.M. avukatıyla savcılığa geldi.

İzmir'de Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, hakkında nöbetçi mahkemece "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı K.M, avukatıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına geldi.

TSK Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yaptığı öğrenilen Binbaşı K.M, soruşturmayı sürdüren Bato tarafından ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU ? 

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de yürütülen operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığına gönderilen yazı doğrultusunda muvazzaf askerlerden Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş, Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'nin ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye götürülemedikleri öğrenilmişti.

Savcılık, gözaltındaki 8 kişi ile Binbaşı H.Ö'yü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkartılmasını talep etmişti.

İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Binbaşı H.Ö. ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y. ve F.D'nin tutuklanmasına karar verirken R.A. ve Z.D'yi yurt dışı çıkış yasağı getirerek serbest bırakmıştı.

Hakim, 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında da "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" vermişti.

Hakkında yakalama kararı bulunan Binbaşı Ö.G, Eskişehir'de yakalanarak getirildiği İzmir'de tutuklanmıştı.

Yorumlar