İzmir Büyükşehir Belediyesi 2017 bütçesi kabul edildi

- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde 4 milyar 950 milyon liralık 2017 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2017 bütçesi kabul edildi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar 950 milyon liralık 2017 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kentte yaşayan herkesin belediyenin nasıl çalıştığını bildiğini söyledi.

"Kendimizi anlatarak övecek değiliz, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz." diyen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz çalışmalarımızla kentlimize, hemşehrilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Mali yılı bütçe ve performans raporu her şey olur ama elimizi vicdanımıza koyacağız. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği yapacağız yarın bitecek bu işler, birbirimizi rencide edici hakarete varan sözler etmenin hiçbir yararı yok."

Kocaoğlu, inşaatı devam eden tramvayın 2017 yılı içinde hizmete gireceğini, kent genelinde yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, 2017 bütçesinde vaadin çok olduğunu ancak icraatın olmadığını, İzmir'in bu bütçeyle yine sınıfta kalacağını savundu.

İzmir'in proje çöplüğüne döndüğünü ileri süren Doğan, şöyle konuştu:

"Makam aracında başkanlık yapmakla masa başında belediyecilikle ancak bu kadar oluyor. Kıyı tasarımına 36 milyon lira harcayacak olan büyükşehir belediyesi Uzundere'deki kentsel dönüşüm için bu tutarın 3'te 1'ine denk gelen 12 milyon harcama ayırmış. Kıyıdaki semtlere gösterilen ilgi diğer semtleri kıskandırıyor. Belediyemizin yüksek kredi notu var ama kentsel dönüşüme harcayacak parası yok. Bu kentin dönüşümünü hayata geçirmek büyükşehir belediye başkanının görevidir. Bu kentin boşuna harcanacak parası yok. En azından verdiğiniz sözleri yerine getirin. İzmirlilerin hayata geçirilmeyen yatırımlara karnı doydu."

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz'un "Sayın başkan, sizin kişiliğinize bir kelime konuşamam ama yıllardan beri esnaflık ve ahilikte eskiden senet sepet çek yoktu ya verilen söz ve atılan imza şeref ve namustur. Siz de imzalarınıza sahip çıkın, hizmetleri çabuk yapın." sözlerine Kocaoğlu ve CHP'li üyeler tepki gösterdi.

Tartışmaların artması üzerine toplantıya 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından söz alan Kökoğuz, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, haddini aşarak ağzından bir söz çıktıysa özür dilediğini söyledi. AK Partili üyenin o sözleri oybirliği ile meclis tutanaklarından çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılına ait 4 milyar 950 milyonluk bütçesi MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorumlar