İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca, AA'yı ziyaret etti

- Rektör Karaca, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nu ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca, AA'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nu ziyaret etti.

Rektör Karaca, beraberindeki rektör yardımcıları Prof. Dr. Tayfun Kındap ve Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu ile AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nu ziyaretinde, İTÜ'nün 40 bin öğrencisinden 23 bininin lisans öğrencisi olduğunu aktardı.

Karaca, üniversitenin uluslararası alanda yürüttüğü projelere ilişkin bilgi verirken 900'e yakın Erasmus anlaşması, 400'e yakın birebir anlaşma, 13'e yakın da uluslararası program yürüttüklerini, 23 mühendislik bölümünün uluslararası akreditasyonu bulunduğunu bildirdi.

Mutanoğlu ise AA'nın 35 ülkede bürosu bulunduğunu, bu sayının giderek arttığını ve 10 dilde yayın yaptığını anlattı.

Gelecek 6-7 aylık süreçte 2 dilde daha yayın yapma yönünde hazırlıkları sürdürdüklerini bildiren Mutanoğlu, bu dillerin Malayca ve İspanyolca olacağını ifade etti. Mutanoğlu, AA'nın büro açtığı ülkelere ilişkin, "Aslında şöyle bakıyoruz, Türkiye olarak oraya gidiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Mutanoğlu, Rektör Karaca ve beraberindekilere AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı hakkında da bilgi verdi.

Ziyarette, AA Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez de yer aldı.

Yorumlar