İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri vatandaşları muhtemel baca yangınları konusunda uyararak bacaların temizletilmesi konusunda tavsiyede bulundu. Yetkililer baca temizliği ile üzücü sonuçların önüne...

Google Haberlere Abone ol
İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri vatandaşları muhtemel baca yangınları konusunda uyararak bacaların temizletilmesi konusunda tavsiyede bulundu. Yetkililer baca temizliği ile üzücü sonuçların önüne geçileceğini ifade ettiler.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bacaların tam olarak temizlenmemesi ve ters esen rüzgarlar nedeniyle baca tıkanıklarının yaşanıldığına dikkat çekilerek sobalardan sızan gazlardan dolayı birçok kişinin solunum rahatsızlığı yaşadığını ve hayatını kaybettiği kaydedildi.

Türkiye’de, her yıl binalarda meydana gelen yangınların yüzde 20’sinin temizlenmeyen bacalardan çıktığı belirtilirken, zamanında yapılacak baca temizliklerinin üzücü olayların önüne geçileceği ifade edildi.

Yetkililer konu ilgili yaptıkları açıklamada, "Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumlar, baca yangınlarına sebep oluyor, bu da maddi kayıplarla birlikte can kayıplarınında yaşanmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımızın bu tür üzücü sonuçlarla karşılaşmaması için konut bacalarının yılda en az iki kez; lokanta, fırın ve benzeri işyerlerine ait bacalarını ise, ayda en az bir kere temizlettirmeleri gerekmektedir. Tıkalı olan bacalar verimli ve sağlıklı bir şekilde çekiş yapamaz ve gazı geri teper. Bunun sonucunda karbonmonoksit gazı, ortama yayılır ve zehirlenmeler oluşur" dediler.

Yetkililer yapılan temizlik sonrasında, yakıtların daha verimli yandığını ve böylece tasarruf sağlandığını, soba ve kalorifer bacalarının düzenli olarak temizletilmesiyle de yılda yüzde 15 ila yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu sağlanacağını ifade ettiler.

Yorumlar