ITC Başkanı Salihi, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

BAĞDAT (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi'nin, Erbil'in Salahadin kasabasındaki Başkanlık Konutu'nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)...

Google Haberlere Abone ol
ITC Başkanı Salihi, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

BAĞDAT (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi'nin, Erbil'in Salahadin kasabasındaki Başkanlık Konutu'nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile görüştüğü bildirildi.

Salihi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Salihi ve Barzani görüşmesinde ülkedeki siyasi ve güvenlikle ilgili gelişmelerin yanı sıra Türkmen ve Kürt halkı arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, Musul ve ona bağlı Telafer'i DAEŞ'ten geri alma operasyonuna Türkmenlerin katılımı ve Bağdat yönetimi ile IKBY arasındaki ilişkiler ele alındı.

Açıklamada, görüşmeye dair şunlar kaydedildi:

"Görüşmede ayrıca ülkedeki son gelişmeler, siyasi süreçteki kriz, bazı illerdeki şiddet olayları, DAEŞ teröristlerine karşı mücadelenin devam etmesi, Iraklı güçlerin zaferleri ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile ITC arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı."

Bağdat ile IKYB arasındaki işbirliği için ortak komitelerin kurulmasının önemine değinen Türkmen lider Salihi, anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülebileceğine işaret etti.

Açıklamaya göre, Barzani de Türkmen halkının kardeş Kürt halkıyla eski rejim döneminde büyük zulme uğradığını dile getirerek, "Bağdat ve IKBY hükümetleri ile siyasi süreçte rol alması gereken Türkmenlerin Irak halkının temel ve önemli unsurları arasında yer aldığını" kaydetti.




Yorumlar