İtalya’dan İngiltere’nin yeni kabinesine tebrik mesajı

- Başbakan Renzi ve Dışişleri Bakanı Gentiloni, İngiliz mevkidaşlarını ayrı ayrı arayarak, yeni görevlerinde başarılar diledi

Google Haberlere Abone ol
İtalya’dan İngiltere’nin yeni kabinesine tebrik mesajı

ROMA (AA) - İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İngiliz mevkidaşlarını ayrı ayrı arayarak, yeni görevlerinde başarılar diledi.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakan Gentiloni’nin, Theresa May liderliğinde yeni kurulan kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Boris Johnson bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Gentiloni’nin Johnson ile görüşmesinde İtalya’nın, İngiltere’nin AB’den ayrılma müzakerelerini dostane işbirliği yaklaşımıyla sürdürmesi ve İngiliz hükümetinin bir an önce müzakerenin zamanlaması ve usullerini açıklığa kavuşturması konusundaki beklentisini yinelediği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Gentiloni ve Johnson’ın önümüzdeki hafta Londra’da Suriye konusunda fikir alışverişi ve ABD’nin başkenti Washington’daki DAEŞ karşıtı koalisyon toplantısı çerçevesinde bir araya gelmelerinin planlandığı da duyuruldu.

Bu arada, İtalyan basınına başbakanlık kaynaklarından yansıyan bilgilere göre de Başbakan Renzi’nin, İngiltere’nin yeni başbakanı Theresa May’e telefon açarak, başarılar dilediği belirtildi.

Yorumlar