İtalya’da kısmi seçimlerde ikinci tur heyecanı

- İkinci turda 8 milyonu aşkın seçmen için oy verme işlemi başladı

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da kısmi seçimlerde ikinci tur heyecanı

ROMA (AA) - İtalya’da, kısmi yerel seçimlerin ikinci turunda 126 yerleşim yeri için oy kullanma işlemi başladı.

Ülkede ilk turu geçen 5 Haziran’da yapılan ve o turda seçilmek için yeterli yüzde 50’nin üzerinde oy alamayan, bununla birlikte en çok oy alan iki aday arasında yapılan ikinci tur seçim için sandıklar bu sabah yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) oy verme işlemine açıldı. Gün boyu sürecek oy kullanma işlemi, gece yerel saatle 23.00’te (TSİ 00.00) sona erecek.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, başkent Roma ve ülkenin ikinci büyük kenti Milano ile Napoli, Torino ve Bologna başta olmak üzere 126 yerleşim yerinde yapılacak kısmi yerel seçimlerin ikinci turu için 8 milyon 610 bin 142 seçmenin oy kullanma hakkına sahip olduğu belirtildi.

Kısmi yerel seçimlerde başkent Roma ile Milano, Torino gibi büyük kentlerin yerel yöneticilerinin belirlenecek olması gözleri bu kentlere çevirmiş durumda. Başkent Roma'da iktidardaki Demokrat Parti'nin (PD) Roberto Giachetti'nin mi yoksa ana muhalefetin ilk tur seçimde en yüksek oyu alan adayı Virginia Raggi’nin mi kazanacağı, Milano’da ise ilk tur seçimde sonuçları kafa kafaya çıkan PD’nin adayı Sala ile merkez sağın adayı Stefano Parisi’nin mi yarışı önde bitireceği merak ediliyor.

Yorumlar