İtalya’da enkaz bölgesine geç gelen ekipten özür mektubu

Enkaz bölgesine geç geldikleri iddia edilen kurtarma ekibi görevlisi, 11 yaşındaki deprem kurbanının tabutuna duygusal bir özür mektubu bıraktı

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da enkaz bölgesine geç gelen ekipten özür mektubu
İtalya’da meydana gelen depremde, bölgeye geç müdahale ettikleri iddia edilen kurtarma ekibinden bir görevli, hayatını kaybeden minik Giulia’nın tabutuna bıraktığı mektupla özür diledi.

Başkent Roma’nın 140 kilometre doğusundaki Accumoli’de çarşamba sabaha karşı meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 290 kişiden, 35’i dün devlet erkanının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törendeki yürek burkan bir detay daha sonra ortaya çıktı.

Depremden en çok etkilenen Pescara del Tronto’daki evinde molozların altında kalarak yaşamını yitiren 11 yaşındaki Giulia’nın tabutu üstüne bırakılan açık bir not dikkati çekti.
Andrea diye imzalanan mektupta, Giulia’nın enkazdan çıkarılmasında görev aldığını belirten bir kurtarma ekibi görevlisi, “Merhaba minik, ben sadece seni o moloz hapishanesinden çıkarmak için el verdim. Eğer geç geldiysek, özür dilerim. Ne yazık ki geldiğimizde nefesin durmuştu. Ama şunu iyi bilmeni istiyorum ki orada seni çıkarmak için mümkün olan her şeyi yaptık. Aquila’daki evime döndüğümde bileceğim ki bir melek, gökten bana bakıyor olacak ve o gece sen parlayan bir yıldız olacaksın. Hoşçakal Giulia, beni hiç tanımasan da seni seviyorum” ifadelerini kullandı.
Giulia’nın 4 yaşındaki kardeşi Giorgia ise depremden 16 saat sonra enkazdan sağ çıkarılmış ve arama-kurtarma çalışmaları sırasında alınan iyi haberlerden bire olmuştu.

BİNALARIN NASIL YAPILDIĞI İNCELENİYOR

Depremde en çok yıkımın meydana geldiği Amatrice kasabasında ise arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. İtalyan basınına yansıyan son haberlerde, Amatrice’deki Hotel Roma’nın enkazında 3 kişinin bulunduğu belirlendi.

Depremle soruşturmayı yürüten Rieti Cumhuriyet Savcılığının, yıkılan binaların materyalleri ve yapılış yöntemleri üzerinde durduğu öğrenildi.

Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bölgeye üst düzey ziyaretler de sürüyor. Depremin olduğu gün bölgeye ilk giden isim olan Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, bugün de bölgeyi ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Katolik alemin ruhani lideri Papa Franciscus da pazar günleri yaptığı Angelus Duası’nda depremde yaşamını yitirenleri andı ve en kısa zamanda depremden etkilenen bölgeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Öte yandan İtalya Kültür Varlıklarını Koruma Bakanlığı da bugün ülkedeki müzelerden elde edilecek gelirleri, deprem bölgesinin yeniden inşasına için aktarma kararı aldı.

Yorumlar