İtalya’da DAEŞ endişesi

- İtalya Devlet Gizli Sırları İstihbarat ve Güvenlik Parlamenter Komitesi Başkanı Stucchi: -"DAEŞ militanlarının Avrupa’ya denizyoluyla geçme riski büyümekte"

Google Haberlere Abone ol
İtalya’da DAEŞ endişesi

ROMA (AA) - İtalya Devlet Gizli Sırları İstihbarat ve Güvenlik Parlamenter Komitesi (COPASİR) Başkanı Giacomo Stucchi, terör örgütü DAEŞ üyelerinin Avrupa’ya denizyolunu kullanarak geçme riskinin arttığını söyledi.

COPASİR Başkanı Stucchi, İtalyan haber ajansı AGI’ye açıklamalarda bulundu.

Libya’nın Sirte kentinin DAEŞ’ten kurtarılmasıyla işlerin değiştiğini belirten Stucchi, Libya’daki kaos durumu nedeniyle kimsenin ülkenin güneyine kaçmadığını, bu nedenle DAEŞ militanlarının da güneye gitmek yerine denizyolu kartını kullanarak Avrupa’ya geçme kararı verebileceklerini ifade etti.

Stucchi, “Senaryo bence tamamen değişti. DAEŞ militanlarının Avrupa’ya denizyolu üzerinden geçme riski büyümekte.” dedi.

Bazı Libya kentlerinde Roma’ya yönelik tehdit içerikli duvar yazıları bulunduğunu anlatan Stucchi, bunların DAEŞ’in son yıllardaki ve aylardaki propaganda çalışması olarak okunması gerektiğini kaydetti. Stucchi, DAEŞ’in "Batı ve Hristiyanlığın beşiği olan Roma'ya yönelik sembolleri devirmeyi hedeflediği" yorumunda bulundu.

- Bir imam sınır dışı

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da yaptığı açıklamada, dün terör ve radikal hareketlerle bağlantısı olduğu gerekçesiyle 49 yaşındaki Tunuslu bir imamın sınır dışı edilmesi kararnamesini imzaladığını bildirdi.

Alfano, son kararla 2015’in başından bu yana İtalya’dan 9 imamın aynı gerekçeyle sınır dışı edildiğini, bu sayının 2003’ten beri 27’ye ulaştığını bildirdi.

Yorumlar