İtalya'dan Türk halkına destek açıklaması

-İtalya Başbakanı Renzi: "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim"

Google Haberlere Abone ol
İtalya'dan Türk halkına destek açıklaması
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim." dedi.

AB Konseyi için Brüksel’de bulunan Başbakan Renzi, zirve çıkışı İtalyan basınına yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıya değinerek, “Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim.” ifadesini kullandı.
İstanbul’daki olaydan zirve sırasında haberdar olduklarını aktaran Renzi, bu tür hadiselerin terör tehdidine karşı hep birlikte güçlü bir cevap verilmesi gerekliliğini onayladığını söyledi.

İtalya Başbakanı Renzi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından da, “Yüreğimiz, İstanbul’dan gelen trajik haberler karşısında Türk halkının acısını paylaşıyor. Her yerde teröre karşıyız.” mesajını paylaştı.

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı İtalyan basınında da geniş yer buldu. Gazete ve ajansların ilk haberi İstanbul’daki patlama olurken, haber kanalları da Türkiye’ye ilişkin özel yayın yaptı.


 

Yorumlar