İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Denizli'de

- Mattiolo: "İtalyan arkeoloji ekibi Denizli'de kazı çalışmaları yapıyor. Profesör D'Adreia ve Profesör Semeraro ile birlikte bu nedenle bugün buradayız. İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek için de buradaki ziyaretimizin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Denizli'de

DENİZLİ (AA) - İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Mattiolo, Vali Altıparmak ile makamında görüştü. Denizli'ye ilk defa geldiğini belirten Mattiolo, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Denizli'nin önemli arkeolojik çalışmaların yapıldığı bir yer olduğunu ifade eden Mattiolo, "İtalyan arkeoloji ekibi Denizli'de kazı çalışmaları yapıyor. Profesör D'Adreia ve Profesör Semeraro ile birlikte bu nedenle bugün buradayız. İki ülke arasındaki iş birliğini geliştirmek için de buradaki ziyaretimizin önemli bir adım olduğunu düşünüyorum." dedi.

Vali Altıparmak, ziyaretlerinden dolayı Mattiolo'ya teşekkür ederek, İtalya ve Türkiye'nin Akdeniz ülkeleri olmalarından dolayı birbirine benzer ve yakın toplumlar olduğunu belirtti.

Denizli'de İtalyanlarla başta arkeolojik kazı çalışmaları birçok alanda işbirliği yaptıklarına dikkati çeken Altıparmak, "Ticari ilişkilerimizin olduğu, ithalat ve ihracat yaptığımız bir ülke olarak İtalya ile güzel işbirliği içerisindeyiz." diye konuştu.

Altıparmak, Denizlilerin Hierapolis Antik Kenti kazı ve restorasyon çalışmalarının yavaş ilerlemesiyle ilgili rahatsızlıklarından haberi olduğunu dile getirerek, ziyarette bu konunun da görüşüleceğini söyledi.

Loadikya, Tripolis ve Muğla'daki Stratonikeia Antik Kentlerindeki kazı çalışmalarının PAÜ Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hızlı şekilde ve yıl boyunca sürdürüldüğüne dikkat çeken Altıparmak, “Geldiğim günden itibaren Denizli halkının bu manadaki gecikmelere ilişkin bilgilerine vakıfım. Haklı olarak da halkın hissiyatına tercüman olma anlamında bir an önce bu bölgeyi ayağa kalkmış olarak görmek istiyoruz. Bu çerçevede de bu konular tekrar değerlendirilecek. Buradaki İtalyan akademisyenler halkın bu hızlı gelişme arzu ve talebini dikkate alıp biraz daha yoğun çalışırlar ya da bu çalışmalar tekrar gözden geçirilir. Kazı çalışmalarının devri de görüşülecek konular arasında bir alternatif." ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Pamukkale Hierapolis Antik Kenti İtalyan Kazı Heyetinden Prof. Dr. Grazia Semeraro ve Dr. Nalan Fırat da katıldı.

Yorumlar