İtalya 81 sığınmacıyı aldı

- Ülkeye yasal yollardan 4. Suriyeli göçmen grubu bugün giriş yaptı

Google Haberlere Abone ol
İtalya 81 sığınmacıyı aldı

ROMA (AA) - İtalya, Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) kampında bulunan 81 Suriyeli sığınmacıyı, insani program çerçevesinde (Corridoi umanitari programı) yasal yollardan ülkeye aldı.

İtalyan hükümeti ile Katolik Kilisesi’ne yakın Sant’Egidio cemaati arasında geçen aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında başlatılan insani koridor programı çerçevesinde yasal yollardan dördüncü Suriyeli göçmen grubu bugün, Beyrut’tan Roma’ya ulaştı.

İtalyan haber ajansı AGI’nin haberine göre, İtalyan başkentine gelen sığınmacılar arasında 30 kadar tedaviye muhtaç çocuk ile 1 de engelli yaşlı sığınmacının olduğu belirtildi.

Haberde, dördüncü grup Suriyeliler arasında 29 göçmenin Hristiyan olduğu kalanların ise Müslüman olduğu ifade edildi.

İtalya’ya getirilen göçmenlerin, ülkenin farklı idari bölgelerinde ve İtalya sınırları içerisinde yer alan San Marino Cumhuriyeti’nde ağırlanacağı kaydedildi.

Sant’Egidio derneğinden yapılan açıklamada da geçen şubattan beri insani yardım vizesiyle Lübnan’dan gelen Suriyeli sığınmacı sayısının 280’i bulduğu bildirildi.

Söz konusu insani yardım anlaşması kapsamında, geçen şubat ayı başında ilk olarak vücudunda tümör olan minik Suriyeli Falak ve ailesi, bu programın başlamasına vesile olurken, aynı ay sonuna doğru 93 sığınmacı, Mayıs ayında 101 sığınmacı ve son olarak da bugün de 81 sığınmacı yasal yollardan İtalya’ya giriş yapmış oldu.

Yorumlar