İsveç Başbakan Yardımcısı'ndan Türk halkına övgü

- İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Fridolin: - "Türk halkı demokrasinin arkasında durarak demokratik kurumları kurtardı" - "Terör saldırıları sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada da korkunç boyutlara geldi"

Google Haberlere Abone ol
İsveç Başbakan Yardımcısı'ndan Türk halkına övgü
STOCKHOLM (AA) - İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, Türkiye'de halkın sokaklara çıkarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlemesiyle ilgili olarak "Türk halkı demokrasinin arkasında durarak demokratik kurumları kurtardı." dedi.
Fridolin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.
Türk halkının darbecilere canı pahasına engel olduğunu belirten Fridolin, şunları kaydetti:
"Türkiye herhangi bir Avrupa ülkesi gibi demokratik kurallarla yönetilen bir ülke. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi halk, kendini yönetenleri seçimle belirliyor. Darbe girişimiyle başta parlamento olmak üzere demokratik kurumlar askıya alınmak istendi. Takip ettiğim kadarıyla halk buna izin vermedi. Türk halkı demokrasinin arkasında durarak demokratik kurumları kurtardı."
Son yıllarda yoğunlaşan terör olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Fridolin, terörün bütün insanlığı tehdit ettiğini vurguladı.
Fridolin, "Terör saldırıları sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada da korkunç boyutlara geldi. Terör bütün insanlığı tehdit eder durumda. Teröre karşı bütün ülkelerin işbirliğini artırarak mücadele edilmesi lazım. Terörün ne zaman, nereyi vuracağı belli olmuyor. Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısı da bizi derinden üzdü. Saldırıyı kınıyorum, ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.
- İsveç'te dilencilik yasaklansın tartışması
Fridolin, İsveç'te muhalefet partilerinin dilenciliğin yasaklanması için başlattıkları girişimleri de değindi.
İsveç'te Romanya ve Bulgaristan'dan gelerek dilenen insanların arkasında çıkar çeteleri bulunduğunu ifade eden Fridolin, bu insanların çeteler tarafından istismar edildiğini söyledi.
Fridolin, "İsveç'te dilenciliği yasaklamakla bu sorunu çözemezsiniz. Bu insanları önce fakirlikten kurtarabilirseniz çeteler de ellerini bu insanların üzerinden çeker. İsveç hem Romanya hem de Bulgaristan ile bu insanların yaşamlarını iyileştirmek için ikili anlaşmalar yaptı. Bu anlaşmaların kısa sürede netice vermesini beklemiyoruz ama uzun vadede netice alacağımıza inanıyorum. Yasaklamak sorunu çözmez." dedi.

Yorumlar