İSTİB Elektronik Pazarı işleme açıldı

- Alıcı ve satıcıyı elektronik ortamda bir araya getiren İSTİB Elektronik Pazarı, "www.epazar.ist" adresinde hizmet verecek - İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: - "İSTİB Elektronik Pazar projesi üyelerimizin ticari faaliyetlerine önemli katkılar sağlayacak" - (Dövizlerin TL'ye çevrilmesi kampanyası) Üyelerimizin bu hususta duyarlı olacağını düşünüyorum. Bir an önce Türk parasına dönelim. Bu oyunu hep beraber bozmamız lazım"

Google Haberlere Abone ol
İSTİB Elektronik Pazarı işleme açıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), alıcı ve satıcıyı elektronik ortamda buluşturan "İSTİB Elektronik Pazarı" işleme açıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansının 2015 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve İSTİB tarafından yürütülen "İSTİB Elektronik Pazar Projesi", "Pazar ola" sloganıyla kullanıma açıldı. Alıcı ve satıcıyı elektronik ortamda bir araya getirecek olan "İSTİB Elektronik Pazar", ayrıca birçok bürokratik sürecin de elektronik ortamda yapılmasına olanak sunacak. Platform "www.epazar.ist" adresinde hizmet verecek.

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, E-Pazar platformunun açılış törenindeki konuşmasına, Adana Aladağ’da bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladı.

Her konuda olduğu gibi iş hayatında da sürekli bir değişim yaşandığını belirten Kopuz, zamanın hızla akışına paralel olarak ticari faaliyetler, iş yapma şekilleri ve müşteri ilişkilerinin de değiştiğini, İSTİB olarak üyelerinin gelişen ve değişen ticaret anlayışına uyum sağlamalarını önemli bir görev gördüklerini ifade etti.

Bu kapsamda bir yılı aşkın bir süredir yürüttükleri Elektronik Pazar projesini bugün açtıklarını dile getiren Kopuz, "Ekonomimizin temel taşlarından olan ve ülkemizdeki işletmelerin büyük bir kısmını oluşturan KOBİ'ler varlıklarını sürdürmek istiyorlarsa değişen ticaret anlayışına uyum sağlamak zorundadır. Ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak bunun için her kurum kendi alanında elini taşın altına koymalıdır. Ben inanıyorum ki borsamız tarafından yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İSTİB Elektronik Pazar projesi üyelerimizin ticari faaliyetlerine önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

E-Pazar platformuna tüm İSTİB üyelerinin doğal üye olduğunu belirten Kopuz, platformu kullanabilmek için üye ile borsa arasında bir sözleşme imzalanması gerektiğini, bunun ardından verilecek şifre ile işlem yapmaya başlanabileceğini dile getirdi.


- "Alıcı ve satıcı için bir güven ortamı"


Kopuz, Elektronik Pazar ile ilgili hedefleri ve platformun üyelere kazandıracaklarına ilişkin şunları kaydetti:

"Bir kere, 10 bine yakın üyemiz E-Pazar platformunda bir araya gelmiş olacak. Büyük bir pazara zahmetsiz giriş yapacak, ürünlerini tanıtacak ve bu yolla ticaret hacimlerini artırma imkanı bulacaklar. Borsa kotasyonu dahilinde olan ürünlerin alım-satımını yaparken işletme maliyetleri ve operasyonel maliyetler azalacak ve ortaya avantajlı fiyatlar çıkacak. Üyelerimiz almayı düşündükleri ürünlerin fiyat bilgilerine de bu ortamda ulaşabilecek. Bu sistemin ikinci önemli noktası ise E-Pazar üzerinden yapılan alışverişlerin alıcı ve satıcı için bir güven ortamı içerisinde gerçekleştirilecek olmasıdır. Müşteri satın aldığı malın kendi istediği nitelik ve miktarda olduğunu onay vermeden karşı tarafa ödeme iletilmeyecek. Böylece her şekilde hem alıcı hem de satıcı korunmuş olacak."

Alım-satım süreçlerinin karşılıklı onay sistemiyle gerçekleşeceği platformun aynı zamanda hukuki ve teknik anlamda güvenliğinin sağladığına dikkati çeken Kopuz, alışveriş sırasında oluşabilecek bir anlaşmazlığın Borsa Tahkim Kurulunun önüne geleceğini ve kısa süre içerisinde kanunlara uygun şekilde efektif bir şekilde çözüleceğini söyledi.

Kopuz, İSTİB Elektronik Pazar projesi sayesinde KOBİ'lere, dolayısıyla da Türk ekonomisine devinim kazandırılabilirse kendilerini mutlu addedeceklerini dile getirdi.

Dövizlerin Türk lirasına çevrilmesiyle ilgili gündemdeki kampanyaya da değinen Kopuz, "Üyelerimizin bu hususta duyarlı olacağını düşünüyorum. Bir an önce Türk parasına dönelim. Bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Buna katkıda bulunursanız hepinizden Allah razı olsun." dedi.

İSTİB Elektronik Pazar’da ilk alım-satım işleminin de gerçekleştirildiği törene, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdürü Mehmet Nurettin Tanın, İSTİB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin yanı sıra İSTİB üyeleri ve davetliler katıldı.

Yorumlar