"İstanbullu Rumlar ticaretle geri dönecek"

- Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: - "Yunanistan'da yaşayan, ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen İstanbullu Rumları İstanbul'daki işadamlarıyla bir araya getirecek bir workshop düzenlemek isteriz" - "Beyoğlu farklılıktır, çok renkliliktir. Yüz civarında cami varsa bir o kadar da kilise var. Bir şehir merkezinden çok öte anlamlar ifade ediyor"

Google Haberlere Abone ol
"İstanbullu Rumlar ticaretle geri dönecek"

ATİNA (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yunanistan'da yaşayan, ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen İstanbullu Rumları İstanbul'daki işadamlarıyla bir araya getirecek bir workshop düzenlemek isteriz" dedi.

Demircan, Atina'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonuna ait dernek merkezinde İstanbullu Rumlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Demircan, "Bu havayı solumaktan ve gerçek Beyoğlulularla karşılaşmaktan ayrı bir huzur duyuyorum. Sizlere Beyoğlu'ndan, İstiklal Caddesi'nden, Galata'dan kubbelerden, martılardan, Boğaziçi'nden selam getirdim" şeklinde konuştu.

Demircan, İstanbullu Rumların Beyoğlu için önemli olduğuna işaret ederek, "Beyoğlu farklılıktır, çok renkliliktir. Yüz civarında cami varsa bir o kadar da kilise var. Bir şehir merkezinden çok öte anlamlar ifade ediyor. Eğer Beyoğlu'nun bu renkleri devam ediyorsa, onların yaşamlarından bugüne kalanlar devam ediyorsa Beyoğlu'nu sürdürebiliyoruz demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Beyoğlu'nda 12 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirten Demircan, ancak "İstanbul misafirperverliği gösterilen" Atina seyahatinin, gecikmiş bir ziyaret olduğunu vurguladı.

Demircan, İstanbullu Rumlarla her manada ilişkilerin sıcak tutulmasının hedeflendiğine ve ticari ilişkilerin de bunun bir parçası olabileceğine dikkati çekerek, "Yunanistan'da yaşayan, ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen İstanbullu Rumları İstanbul'daki işadamlarıyla bir araya getirecek bir workshop düzenlemek isteriz" ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu'nda yatırımları bulunan şirketlerden oluşan Beyoğlu Investors Group (BIG) adlı oluşum ile İstanbul'da ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen İstanbullu Rumlar arasında bir çalıştayın düzenlenmesi planlanıyor.

Öte yandan, Demircan, İstanbullu Rumların yoğunlukla yaşadığı Atina yakınlarındaki Palio Faliro semtinin Belediye Başkanı Dionisis Hacidakis ile de buluştu. İki başkan iki ülke arasındaki turizmin canlanmasının faydalarına dikkati çekti.

Hacidakis ayrıca, bölgede İstanbullu Rumların özel bir yeri olduğunu, çok çalışkan ve yaratıcı bir topluluk oluşturduklarını söyledi.


Yorumlar