İstanbullu gençlerden lokum ve limonata ikramı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, gençlerin manevi açıdan gelişmesi, sosyalleşmesi, vatana ve millete faydalı bireyler...

Google Haberlere Abone ol
İstanbullu gençlerden lokum ve limonata ikramı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi, gençlerin manevi açıdan gelişmesi, sosyalleşmesi, vatana ve millete faydalı bireyler haline gelebilmesi için ilhamını tarih, kültür ve gelenekten alan projeler üreterek, etkinlikler düzenliyor.

İBB Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbullu gençler, ramazan ayı boyunca teravih çıkışlarında lokum ve limonata dağıtımı yaparak, gelenekleri yaşatıyor.

Gençlerin, daha önce cuma namazı çıkışlarında Osmanlı mirası helva dağıtma geleneğini gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Gençler, ramazan ayı boyunca her akşam İstanbul'un tarihi camilerinden birinde buluşup teravih namazını eda ederek, inanç, kültür ve geleneklerine sahip çıkıyor. Gençler, namaz çıkışında cami cemaatine bu ayın manevi iklimine uygun olarak lokum ve limonata ikram ediyor. Yan yana, omuz omuza saf tutarak, birlik, beraberlik duygularını pekiştiren gençler, namaz sonrası cemaate ikramda bulunmak suretiyle paylaşmanın, kardeşliğin ve insanların yüzünü güldürmenin mutluluğunu, Ramazan-ı Şerif'in ruhuna uygun hareket etmenin güzelliğini yaşıyor." ifadelerine yer verildi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın, gençlik vizyonu doğrultusunda faaliyetler gerçekleştiren İBB Gençlik Meclisi'nin, ilk olarak Samed Ağırbaş başkanlığında geçen yıl hayata geçirdiği etkinlik, bir ramazan geleneğine dönüşerek, İstanbullu gençlerin önemli çalışmalarından biri haline geldi.

Açıklamada, şu görüşler paylaşıldı:

"5. dönem çalışmalarını aralıksız sürdüren İBB Gençlik Meclisi'nin teravih sonrası lokum ve limonata ikramı, diğer camilerin yanı sıra özellikle Eyüp Sultan ve Fatih camilerinde büyük ilgi gördü. Gençlik Meclisi üyeleri, namaz sonrası ikramlarıyla cami cemaatinin serinlemesine, ağzının tatlanmasına vesile oldu, vatandaşın yüzünü güldürdü. Genç Mobil Büfe aracıyla Eyüp Sultan ve Fatih Camisi avlusunda yapılan ikramdan memnun kalan vatandaşlar, başta İBB Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere, İBB Gençlik Meclisi’ne ve tüm İBB ailesine verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür etti."

İBB Gençlik Meclisi'nin geçen sene ramazan ayında başlattığı teravih sonrası lokum ve limonata ikramının, bu yıl da ramazan ayının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Yorumlar