İstanbul'da telefon dolandırıcılığı

- Kendisini polis olarak tanıtıp kandırdığı 62 yaşındaki kadının yazlığını ve evini sattırarak parasını aldığı iddia edilen şüpheli yakalandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da telefon dolandırıcılığı

İSTANBUL (AA) - Kendisini polis olarak tanıtıp kandırdığı 62 yaşındaki kadının yazlığını ve evini sattırarak parasını aldığı öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, Gülizar A'yı arayarak "Hesabınızdan 500 milyon dolar para aktarımı yapıldı." diyerek kandırıp, Altınoluk'taki yazlığını satmasını istedi.

Piyasa değeri yaklaşık 120 bin lira olan yazlığını 60 bin liraya satıp parayı İstanbul'daki evinin kapısına gelen kişiye veren Gülizar A'nın, ikinci kez aynı kişiden gelen telefon üzerine Güngören'deki oturduğu evi de 63 bin 500 dolara satıp parayı yine aynı kişiye verdiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gülizar A'nın ihbarı üzerine olayla ilgili çalışma başlattı.

Ekipler, Gülizar A'nın dolandırıcılıktan suç kaydı olan kişiler arasından tespit ettiği A.B'yi Şişli'de kovalamaca sonucu yakaladı.

A.B'nin ayrıca, 14 Mart'ta "Eşiniz evinizin yakınında bulunan kuyumcuyu soydu. Evdeki tüm altın ve ziynet eşyalarınızı kontrol etmemiz gerekiyor" diyerek kandırdığı Zeycan T'den, 7 burma bilezik, 2 geniş bilezik, 1 gerdanlık, 1 bileklik, 19 çeyrek altın, 4 alyans yüzük, altın zincir kolye, bin avro ve bin lira aldığı tespit edildi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar