İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyon

- Sahte pasaport, kimlik kartı, ehliyet, öğrenci belgesi, vize ve uçak bileti hazırladığı iddia edilen İran uyruklu 2 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İran uyruklu 2 kişi, sahte pasaport, kimlik kartı, ehliyet, öğrenci belgesi, vize ve uçak bileti hazırladığı iddiasıyla tutuklandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte evrak tanzim ederek insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen şahısların yakalanması için dün Bakırköy'de bir ofise operasyon düzenledi. Operasyonda, İran uyruklu A.N. ve A.R. gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramada, sahte oldukları belirlenen ve çoğu AB üyesi ülkelere ait 102 pasaport, 23 ehliyet, 26 kimlik kartı, 14 öğrenci belgesi, 200 uçak biniş kartı, 29 silikon mühür, 11 numaratör, 5 farklı ülkeye ait vize yaprakları, kart basım makinesi, tarayıcı, yazıcı, pasaport kontrolünde kullanılan mor ışık cihazı ve çok sayıda sahte mühür ile kaşeler ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından Bakırköy Adalet Sarayına sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin, para karşılığı işlemlerini yaptığı kişilere sahte uçak biletinin yanı sıra orijinal bilet temin ettiği, bu şahısların geçiş noktalarında farklı biletleri kullandığı ileri sürüldü.

Ayrıca, zanlıların güvenilirliğini arttırmak için sahte pasaportun yanında AB ülkelerine ait ehliyet, kimlik kartı ve öğrenci belgesi gibi evraklar tanzim eden şüphelilerin, ülkeye göre pasaport fiyatı belirlediği ve yurt dışına çıkmak için ödeme yapan kişilere garanti verdiği iddia edildi.

Şüphelilerin Balkan ülkelerine 10 bin avroya, Avustralya, Kanada, ABD ve İngiltere'ye ise 30 bin avroya sahte evrak düzenlendiği bilgisi aktarıldı.

Yorumlar