İstanbul'da özel güvenlik görevlisinin dövülmesi iddiası

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olay anına ait görüntülerin belli bir kısmının basın kuruluşlarına gönderilerek bilinçli bir şekilde gerçeğin saptırıldığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da özel güvenlik görevlisinin dövülmesi iddiası

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, Eyüp'te bir AVM'de özel güvenlik görevlisinin dövülmesine ilişkin yapılan açıklamada, olay anına ait görüntülerin belli bir kısmının basın kuruluşlarına gönderilerek bilinçli bir şekilde gerçeğin saptırıldığı bildirildi.

Açıklamada, 15 Kasım'da özel bir televizyon kanalında "Kimlik sordu, dayak yedi" şeklinde haberin yer aldığı, 16 ve 17 Kasım günlerinde de benzeri haberlerin yazılı ve görsel basında yer almaya devam ettiğinin görülmesi üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Haberde yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Olay anına ait görüntülerin belli bir kısmının basın kuruluşlarına gönderilerek bilinçli bir şekilde gerçeğin saptırıldığı ve görevini yapan polise karşı olumsuz algı oluşturmaya çalışıldığı görülmektedir. Güvenlik kamera görüntüleri, tutanak ve ifadeler incelendiğinde; Eyüp ilçesinde bulunan bir iş yerinin özel güvenlik çalışanlarının denetlenmesi için giden görevli polis memurlarının, danışma görevlisi bayanla görüşerek kendilerini tanıttıkları, geliş amaçlarını belirterek kendilerine yardımcı olunmasını istemeleri üzerine S.O.B. isimli özel güvenlik görevlisine yönlendirilmişlerdir.

Özel güvenlik görevlisinin yanına gittikleri, kimlik kartını göstererek kendilerini tanıttıkları halde özel güvenlik görevlisinin yardımcı olmayarak özel güvenlik amirini telsizle anons ettiği, olay yerine gelen özel güvenlik amiri V.C. ile özel güvenlik görevlisi V.T. isimli şahıslarla görüşüldüğü esnada V.T. isimli şahsın görevlilerimize hakarette bulunarak yumruk attığı, bunun üzerine görevli polislerin kendisini yakalamak istediği, ancak olay yerinde bulunan V.C, V.T, E.Ö. ve S.D. adlı güvenlik görevlilerinin mukavemette bulundukları, yaşanan arbede sonrasında direnen şüpheli şahısların polisin 'zor kullanma' yetkisi kapsamında yakalanarak gözaltına alındığı anlaşılmıştır."

Konunun her yönüyle incelenmekte olduğu, S.O.B, V.T, E.Ö. ve S.D adlı şahıslar hakkında "görevli memura mukavemet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından ifadelerinin alındığı, adli işlem yapıldığı belirtildi.

Yorumlar