İstanbul'da "Mobil Park Polisi" projesi

- Proje kapsamında, bu yıl 5 bin 308 aranan şahıs yakalandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da "Mobil Park Polisi" projesi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, kent genelinde yürütülen "Mobil Park Polisi" projesi kapsamında, parklarda bu yıl 5 bin 308 aranan şahıs yakalandı.

Çocuk Şube Müdürlüğü ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından parklarda yaşanan güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesi, gerekli tedbirlerin alınmasının sağlanması, kurulan özel ekipler ile parklarda yaşanacak olumsuz olaylara en hızlı şekilde müdahale edilmesi ve insanların güvenli parklarda huzur içinde vakit geçirmelerinin sağlanabilmesi amacıyla Mobil Park Polisi Projesi hazırlandı.

İstanbul'da 7 Mart'ta pilot bölge olarak 6 ilçede faaliyete geçirilen Mobil Park Polisi ekipleri, 10 Nisan itibarıyla 39 ilçede hayata geçirildi.

Ekipler, 7 Mart'tan bu yana yaptığı çalışmalarda 5 bin 308 aranan şahsı gözaltına aldı. Ayrıca bin 898 narkotik madde, 154 ruhsatsız silah, 70 suç aleti, 60 hırsızlık, 33 sahtecilik, 43 diğer konularda adli işlem yapıldı.

Ayrıca "emre aykırı hakaret", "rahatsız etme", "sarhoşluk", "çevreyi kirletme", "dilencilik" gibi konularda da 6 bin 787 işlem yapılırken, 2 bin 912 öğrencinin okul saatinde parkta bulunduğu bilgisi ailesine veya okul idaresine bildirildi.

"Mobil Park Polisi" projesi kapsamında, toplamda 14 bin 353 konuda adli ve idari işlem yapıldı.

Yorumlar