İstanbul'da lüks saat operasyonu

- Operasyonda, ünlü markalara ait 21 milyon 500 bin lira değerinde 527 saat, 1 milyon dolar değerinde 83 ve 78 karatlık 2 pırlanta ile Kıbrıs'taki bir kumarhane adına üretilmiş 30 altın tespih ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da lüks saat operasyonu

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yurda kaçak yollardan sokulduğu belirlenen ve ünlü markalara ait 21 milyon 500 bin lira değerinde 527 saat, 1 milyon dolar değerinde 83 ve 78 karatlık 2 pırlanta ile Kıbrıs'taki bir kumarhane adına üretilmiş 30 altın tespih ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin, piyasadan topladığı çalıntı lüks saatleri Almanya'nın Münih kentindeki anlaşmalı oldukları kuyumculara sattığını ve İsviçre'den yeni saatleri alıp yurda kaçak yollardan soktuğunun belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.

Polis, takibe aldığı şebeke üyesi 3 kişinin 17 Haziran'da yurtdışına çıkması üzerine Atatürk Havalimanı'ında tedbir aldı. Yurda 19 Haziran'da dönüş yapan ve ayrı hareket eden şüphelilere havalimanı çıkışında yapılan üst aramasında, 1 milyon 500 bin lira değerinde ve gümrük beyannamesi olmayan 16 lüks saat ele geçirildi.

Zanlıların irtibatlı olduğu belirlenen Fatih ve Bakırköy'deki 9 saatçiye yapılan eş zamanlı operasyonda 11 kişi daha gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 20 milyon lira değerinde 511 lüks saat, 1 milyon dolar değerinde 83 ve 78 karatlık 2 pırlanta, Kıbrıs'daki bir kumarhane adına yapılmış 30 altın tespih, bin 329 kaçak puro, 3 ruhsatsız tabanca ile 149 mermi bulundu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar