İstanbul'da kuvvetli yağış

- Yağmur, kentin ana arterleri ve ara sokaklarında trafik yoğunluğuna neden oldu - Sabah saatlerine kadar etkisini arttırarak devam etmesi beklenen yağışın daha sonra etkisinin azalacağı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kuvvetli yağış

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da etkisini sürdüren kuvvetli yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kentte dün geceden bu yana etkili olan yağış, ana arter ve ara sokaklarda trafik yoğunluğuna neden oldu.

Fındıkzade'de oluşan yoğunluğa bağlı olarak bazı araçların tramvay yolunu kapatması nedeniyle seferlerde aksama yaşandı.

Yağmur nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, bazı yollar ve alt geçitlerde oluşan su birikintileri, araçların ilerlemesini zorlaştırdı.

Bazı ev ve iş yerlerinde yaşanan su baskınlarına da itfaiye ve İSKİ ekipleri müdahale etti.

Çeşitli noktalarda önlem alan polis ve belediye ekipleri, yaşanan aksaklıkların giderilmesi için yoğun çaba sarf etti.

- "Etkisini arttırarak devam edecek"

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, İstanbul'da etkili olan yağışın, dün gece saatlerinden 16.30'a kadar metrekareye 30-55 kilogram arası yağış bıraktığı belirtildi.

Şiddetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat davranılması uyarısında bulunulan açıklamada, "Kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkisini arttırarak devam etmesi ve yer yer 100 kg/metrekareye ulaşması, sabah saatlerinden sonra ise etkisini azaltarak devam etmesi beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar