İstanbul'da, "demokrasi nöbeti" tutanlara ikram

- Büyükşehir Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara kentin birçok meydanında kurulan mobil büfeler aracılığıyla sıcak yemek, kumanya, su ve meyve suyu ikram etti

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da, "demokrasi nöbeti" tutanlara ikram

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz'dan bu yana Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara, kentin birçok meydanında kurulan mobil büfeler aracılığıyla sıcak yemek, kumanya, su ve meyve suyu ikram etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara kentin çeşitli noktalarında hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Saraçhane'deki belediye binası, Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı, Mabeyn ve Huber köşkleri, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü, Kartal'da Kışla, Çağlayan Adliyesi, Hasdal Kışla, Atatürk Havalimanı ve AKOM önü ile Taksim Meydanı, Avcılar Meydanı ve Kısıklı gibi noktalarda "demokrasi nöbeti"ne katılanların gereksinimleri İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil büfeleri aracılığıyla karşılandı.

"Demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlara mobil büfeler aracılığıyla 1 milyon 500 bin kumanya, meyve suyu, çorba ve su dağıtıldı. Ayrıca 20 bin kişiye sıcak yemek verildi.

Çalışmalar kapsamında mobil büfeler haricindeki yerlerde de vatandaşlara 500 bin kumanya ile 2 milyon su, 2 milyon meyve suyu ve 100 bin altın çörek ikram edildi.

Darbe teşebbüsü karşısından nöbet tutan vatandaşlara 200 bin Türk bayrağı dağıtılırken, büyük ebattaki bin Türk bayrağı da kentin çeşitli noktalarına asıldı.

Halkın yoğun olduğu noktalara yerleştirilen mobil şarzmatiklerle vatandaşların telefonlarını rahatlıkla şarj etme imkanı da sunuldu. Belediyeye bağlı Sağlık AŞ'nin hijyenik seyyar tuvaletleri de çeşitli meydanlarda hizmet verdi.

Beyazmasa kanalıyla vatandaşla ilk andan itibaren temas halinde olup tüm çalışanları göreve çağıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 153 İstanbul araçlarını kritik noktalara konumlandırarak vatandaşla birebir iletişim halinde sorunlarına çözüm buldu.

Çalışmalar kapsamında hastanede tedavi gören vatandaşlar ziyaret edilerek, şehit ailelerinin evlerine lojistik destek merkezi aracılığıyla yemek dağıtıldı.

Bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla SMS ve sosyal medya aracılığıyla birinci ağızdan bilgilendirme yapılarak, olası olumsuzlukların önüne geçilmesi sağlandı.

Bu arada, "demokrasi nöbeti"ne devam eden vatandaşlar için kentteki ücretsiz ulaşım hizmeti 27 Temmuz Çarşamba gününe kadar uzatıldı.


Yorumlar